Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate NOUL CERNOBÎL? Poate fi un DEZASTRU PLANETAR! BACTERIA UCIGAȘĂ, la un pas de a lovi! (FOTO)

NOUL CERNOBÎL? Poate fi un DEZASTRU PLANETAR! BACTERIA UCIGAȘĂ, la un pas de a lovi! (FOTO)

Un articol de: Andrei Ștefan - 17 Apr 2019, 11:16

Schimbările climatice pot reactiva boli preistorice! Topirea gheţii ce adăposteşte bacterii şi patogeni în stare latentă poate determina un dezastru planetar.

Antrax, bacteria care se găseşte în mod natural în sol şi ucide oameni şi animale de sute de ani, poate lovi din nou! 

SCENE INTERZISE MINORILOR: AU FĂCUT-O ÎN DIRECT, LA TV, FĂRĂ PIC DE RUŞINE! AVEM IMAGINILE!

„Ciuma siberiană”, cum este numit antraxul în unele regiuni ale Rusiei, este una dintre acele boli ce pot fi declanşate prin topirea gheţii sau permafrostului, un strat gros de sol ce poate ajunge şi la sute de metri adâncime şi care rămâne îngheţat pe o perioadă de peste 2 ani, notează Adevărul.

LACRIMI PENTRU IRINA LOGHIN! ANUNȚUL DUREROS TOCMAI A FOST FĂCUT! FUEGO, ÎN STARE DE ȘOC

Boala se manifestă ca infecţie cutanată, pulmonară sau intestinală. Două treimi din teritoriul Rusiei constă în permafrost. Nici Iakutsk, cel mai rece oraş din lume, nu este în siguranță! 

Experţii au pus pe seama încălzirii climatice un incident de otrăvire cu antrax petrecut acum 70 de ani în regiunea arctică Yama din Rusia, soldat cu moartea a aproximativ de 2000 de reni şi spitalizarea a 96 de oameni. 

PROFEȚIE APOCALIPTICĂ! BABA VANGA A ANUNȚAT DEZASTRUL: MARELE MĂCEL VA AVEA LOC DE PAȘTE

„Apariţia antraxului a fost provocată de activarea unor surse de infectare din vechime, după ce temperaturile au crescut anormal provocând dezgheţarea solului la niveluri mai profunde decât în mod obişnuit.”

Creşterile temperaturilor pot readuce la viaţă şi alte boli precum variola şi gripa spaniolă.  Astfel oamenii de ştiinţă se tem că bolile s-ar putea răspândi peste tot în lume din cauza craterelor din permafostul din Serbia, aşa-numitele „bombe de metan” care pot exploda dacă se dezgheaţă. 

 

„Dacă regiunea de răspândire a acestor emisii coincide cu zona unde se află mormintele animalelor sau oamenilor ucişi de aceste boli secolele trecute, sporii şi agenţii patogeni s-ar putea răspândi pe suprafeţe întinse, provocând un dezastru dincolo de regiunea polară. Ar fi o catastrofă de proporţii, chiar mai mare decât cea de la Cernobîl”, a declarat biologul Boris Kershengolts pentru Telegraph, notează sursa citată.

Citeşte mai multe despre:   rusia  -   antrax  -   cernibil