Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate SCANDAL la REÎNHUMAREA OSEMINTELOR Regelui Carol al II-lea! NEPOTUL SĂU a încercat să blocheze SLUJBA! (FOTO)

SCANDAL la REÎNHUMAREA OSEMINTELOR Regelui Carol al II-lea! NEPOTUL SĂU a încercat să blocheze SLUJBA! (FOTO)

Un articol de: Stirescu.ro - 09 Mar 2019, 15:26

Clipe de panică la ceremonia de reînhumare a osemintelor Regelui Carol al II-lea. 

Nepotul său, Paul Lambrino, a vrut să blocheze evenimentul. S-a adresat chiar și Patriarhiei Române, prin intermediul unei scrisori.

Rămășițele pământești ale regelui Carol al II-lea și ale reginei mamă Elena vor fi mutate în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș. 

Acolo, Carol al II-lea urmează să fie depus alături de mormintele regelui Mihai și ale reginei Ana.

„Reînhumarea osemintelor regelui Carol al II-lea în nouă Necropolă Regală, construită inclusiv la dorinţa regelui Mihai I, este absolut firească. Ar fi în primul rând nedrept că osemintele unui rege al României să nu stea alături, la loc de cinste, de cele ale altor regi, şi să rămână într-o capela izolată unde au fost aşezate strict provizoriu în anul 2003, neexistând atunci o altă posibilitate. În al doilea rând, din raţiuni practice, vechea biserica a mănăstirii Curtea de Argeş, inclusiv capela respectivă, întră într-un amplu proces de restaurare care va necesită lucrări speciale şi inclusiv restricţionarea accesului public în acea capelă” , a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, citează Știrimondene.

Paul Lambrino, nepotul regelui Carol al II-lea, a încercat pe toate căile să blocheze evenimentul!

„Am avut un dialog cu Prinţul Paul în legătură cu reînhumarea bunicului său Carol al II-lea.  A fost invitat oficial pe 9 martie la reînhumare. A fost de acord cu participarea la funeralii. Sperăm să nu se mai ivească supărări” , a declarat ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Citeşte mai multe despre:   carol al II-lea  -   paul lambrino  -   paul de romania  -   regele mihai  -   regina ana