Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate ”Mi s-a părut că m-am născut a doua oară”. Titi Aur, prima apariție publică după ce s-a vindecat de COVID-19

”Mi s-a părut că m-am născut a doua oară”. Titi Aur, prima apariție publică după ce s-a vindecat de COVID-19

Un articol de: Adela Iacob - 20 Apr 2021, 10:27

Pilotul Titi Aur a vorbit în emisunea Exclusiv VIP de la Prima TV despre experiența prin care a trecut după ce s-a infectat cu COVID-19 și a fost internat în spital.

“Sâmbătă dimineața, la spital, în drum spre toaletă, mi s-a oprit aerul. Am zis că e atac de panică, dar când mi-a arătat aparatul de la mână 62% saturație era clar că se termină motorina. Virusul a atacat și a dus la 40% saturația. Era o gelatină în plămâni, pe o scară de la 1 la 10 era la 9 ca și gravitate, ceea ce însemna că ambii plămâni nu mai funcționează decât la jumătate. Senzația a fost groaznică. Când ți se termină combustibilul la mașină zici că e pana prostului și te enervezi, când se termină aerul te panichezi”, a povestit acesta, potrivit Libertatea.

”Am negociat cu medicul, i-am zis: «Mai lasă-mă aici că psihologic e mai bine în salon decât la ATI». Șase zile am stat cu masca permanent, iar dusul la toaletă era sport extrem. Mergeam cu tubul de oxigen după mine și, deși era totul foarte îngrijit, cădeau pereții pe mine, că nu aveam geam afară și apărea senzația de claustrofobie” , a mai spus Titi Aur.

”Mi s-a părut că m-am născut a doua oară”, a spus acesta în cadrul emisiunii. 

”Am rămas cu plămânul afectat, am capacitate de 60% de oxigenare, continui cu tratament cu cortizon. Am câteva luni de zile de recuperare”, a încheiat Titi Aur.

Titi Aur a fost externat din spital, luni, după mai bine de două săptămâni în care a avut nevoie de îngrijire medicală de specialitate, din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Fostul campion, în vârstă de 57 de ani, a fost diagnosticat cu noul COVID-19 la sfârșitul lunii martie, pe 28, și ulterior a fost internat la Spitalul de Urgență Bârlad. El a povestit, în urmă cu câteva zile că starea lui sa ameliorat, însă este în continuare dependent de oxigen. În șase zile, Titi Aur spune că a fost capabil să respire doar 20 minute fără mască.

Citeşte mai multe despre:   titi aur  -   covid-19