Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Sfaturi utile pentru a evita îmbolnăvirea cu coronavirus. Medicii avertizează că COVID-19 rezistă zile întregi pe piele

Sfaturi utile pentru a evita îmbolnăvirea cu coronavirus. Medicii avertizează că COVID-19 rezistă zile întregi pe piele

Un articol de: Adela Iacob - 11 Mar 2020, 10:10

Cel mai recent studiu al cercetătorilor chinezi anunță că noul coronavirus se transmite la o distanţă de 4,5 metri de persoana infectată și supravieţuieşte cel puţin 30 de minute în aer după ce „sursa” infecţiei nu mai este prezentă şi rezistă circa patru zile pe diferite suprafeţe.

Perioada de supravieţuire diferă în funcţie de tipul suprafeţei şi temperatură.

„Poate fi confirmat că într-un spaţiu închis, ventilat, distanţa de transmitere depăşeşte distanţa considerată sigură. Iar legat de temperatură, virusul rezistă la temperaturi de 36,6 grade Celsius circa trei zile pe sticlă, textile, metal, plastic sau hârtie”, se precizează în studiu. 


Specialistii avertizează şi că noul coronavirus poate supravieţui mai mult de cinci zile pe piele (faţă, mâini) sau pe fluidele corporale (transpiraţie, salivă etc.).

Aceştia recomandă folosirea măştilor de protecţie şi evitarea spaţiilor aglomerate.

 „Atunci când circulăm cu mijloacele de transport în comun, ar fi bine să purtăm, tot timpul, mască şi, în acelaşi timp, să evităm contactul cu părţile metalice ori de lemn din autobuze. Totodată, să încercăm pe cât posibil să nu ne atingem faţa”, se mai precizează în studiu.

 

Citeşte mai multe despre:   coronavirus