Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate MARE ATENŢIE pentru ROMÂNII de la BLOC! Ei pot intra în APARTAMENTE FĂRĂ ACORDUL PROPRIETARULUI şi este LEGAL

MARE ATENŢIE pentru ROMÂNII de la BLOC! Ei pot intra în APARTAMENTE FĂRĂ ACORDUL PROPRIETARULUI şi este LEGAL

Un articol de: Adela Iacob - 07 Mar 2020, 11:28
FOTO: Pixabay.com Actualitate

Veştile nu sunt deloc bune pentru românii de la bloc. Potrivit Capital.ro, există o persoana care are dreptul să intre în locuinţă, fie apartament sau garsonieră, fără să aibă acordul proprietarului. Acţiunea se poate produce însă doar în cazul unor situaţii speciale. 


Reprezentanţii asociaţiei de proprietari sunt cei în cauză, iar în baza unui preaviz, într-o anumită situaţie, aceştia pot intra într-un apartament fără acordul proprietarului, relatează Capital.ro.


În cazul în care proprietarii nu sunt de acord cu această măsură, riscă amenzi de până la 3.000 de lei. 


Legea care ăi permite preşedintelui asociaţiei de locatari sau altor membrii ai acesteia să intre în locuinţele dintr-un imobil fără acordul proprietarului este legea nr. 190/2018, ce prevede că proprietarul are obligaţia de a permite accesul în locuinţă pentru situaţii de urgenţă, precum realizarea unor reparaţii, lucrări de construcţii sau situaţii de urgenţă. 


Accesul preşedintelui asociaţiei de locatari se poate face în baza unui preaviz motivat în scris, din partea asociaţiei de proprietari, de cinci zile sau 24 de ore, în cazul situaţiilor de urgenţă, potrivit sursei citate anterior.