Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate 10 secrete pe care nu le știai despre serialul Casa de Papel. Uite ce nu vei afla niciodată, în nici un sezon

10 secrete pe care nu le știai despre serialul Casa de Papel. Uite ce nu vei afla niciodată, în nici un sezon

Un articol de: Adela Iacob - 24 Apr 2020, 12:45

Cel de-al patrulea sezon al serialului „La Casa de Papel” a avut premiera la data de 3 aprilie, iar cele 8 episoade din sezonul patru au fost urmărite cu sufletul la gură de către fanii producției. Cei mai mulți dintre noi le-am vizionat cu siguranță pe toate într-o singură zi.

Ultimele 8 episoade răspund tuturor întrebărilor pe care le-a lăsat sezonul 3, însă acțiunea se complică vizibil iar deciziile Profesorului și ale celorlalți hoți îi țin pe fanii serialului în suspans. Mai mult decât atât, poveștile de dragoste, închegate pe parcursul celor 3 sezoane se complică în aceste 8 episoade, lăsând anumite răni în sufletele personajelor.

 

Totuși iată câteva secrete despre pe care nu le afli urmărind acțiunea:

 

  1. Numele de La Casa de Papel nu a fost prima alegere. Serialul a fost inițial numit Desahuciados, un termen spaniol pentru fără speranță sau „iremediabil”

  2. Difuzarea în Spania s-a dovedit un eșec, iar sezonul 1 aproape că a fost întrerupt. Primul episod a atras 4.5 milioane de vizualizări, dar pe parcurs, audiența a scăzut pentru că oamenii și-au pierdut entuziasmul.  

  3. Serialul se află în topul celor mai urmărite filme în șase țări. Casa de Papel a fermecat audiența în Franța, Italia, Chile, Portugalia, Brazilia și Argentina și a devenit cel mai urmărit film din 2019, cu un scor IMDB de 8.5 puncte.

  4. Personajele ar fi purtat nume de planete. Tokio a fost primul personaj care a primit un nume de oraș. Producătorii au dezvăluit că Alex Pina a venit la serviciu într-o zi cu un tricou inscripționat cu Tokio, iar Colmenar s-a gândit că ar fi un nume grozav pentru  unul dintre personaje. În următoarele 15 minute au fost create și personajele Moscova, Denver, și Berlin.

  5. Masca cu fața lui Dali este, de fapt, un tribut adus celebrului pictor Salvator Dali. El a fost un artist spaniol suprarealist renumit pentru aptitudinile sale tehnice, măiestria, precizia și imaginile bizare pe care le picta

  6. Serialul a fost inspirat din câteva jafuri care au avut loc în realitate.

  7. Oameni costumați cu salopete roșii și masca lui Dali au apărut la proteste în Liban, Irac, Franța și Chile.

  8. În scenariul inițial, toate personajele sufereau de boli treminale, ceea ce i-a împins oarecum să adere la grup.

  9. Spre deosebire filmele obișnuite, scenariul Casa de Papel nu este scris deja atunci când încep ajung pe platouri, ci pe măsură ce se filmează. Nimeni nu stie cum se va termina fiecare joc, nici scriitorii, nici actorii. Acțiunea îi inspiră pe scriitori să scrie restul poveștii. O reacție a unui actor îi poate determina să schimbe complet cursul evenimetelor. Actorii primesc scenariul în ultimul minut și fac o singură citire în prezența regizorului înainte de filmare. Apoi, gesturile sunt adăugate direct în timpul filmării.

  10. Profesorul trebuia să se numească Vatican, dar producătorii s-au gândit să nu implice componenta religioaă. Deși este un o stat foarte mic, ca și profesorul are o puterea deosebită. 

La Casa de Papel” sau „Fabrica de bani” cum este cunoscut în română a debutat în 2017, atunci când Profesorul și cei 8 infractori au organizat jaful din Monetăria Spaniei. Pe parcursul celor 4 sezoane, acțiunea i-a ținut pe fani cu sufletul la gură. Unele personaje au părăsit distribuția fiind asasinate în sezonul 2, când hoții au ieșit din Monetăria Spaniei.

Citeşte mai multe despre:   casa de papel