Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate ATENȚIE, ȘOFERI! Inspectorii RAR au găsit DEFECȚIUNI GRAVE la MAȘINILE din România! DETALII AICI!

ATENȚIE, ȘOFERI! Inspectorii RAR au găsit DEFECȚIUNI GRAVE la MAȘINILE din România! DETALII AICI!

Un articol de: Stirescu.ro - 13 Feb 2019, 15:02

Jumătate din mașinile second-hand din România, verificate în 2018 de inspectorii Registrului Auto Român(RAR) în trafic, aveau defecțiuni serioase. 

Unele erau adevărate pericole pe roți!

Aproximativ 70.000 de autoturisme au fost trase pe dreapta anul precedent, iar, în urma controalelor RAR, jumătate aveau probleme tehnice, dintre care 30% la sistemul de semnalizare, și un sfert nu respectau normele de emisie, conform ȘtiriMondene.

Experții au găsit defecțiuni grave și la direcție și frâne, ce pot duce la o tragedie pe șosea. 

„În cazul în care se constată deficienţe majore amenzile aplicate sunt până la 1.960 de lei. De asemenea, se reţine certificatul de înmatriculare şi dacă neconformităţile sunt încadrate ca fiind defecte periculoase la sistemul de frânare sau mecanismul de direcţie se reţine şi permisul de conducere”, a spus șeful ITP SPNV, Claudia Mija.

Potrivit un studiu al unei companii de verificări online, 15% dintre șoferi caută date privind accidentele sau kilometrajul unui autoturism second-hand, în cazul în care vor să o cumpere. 

De menționat este că un accident nedeclarat poate avea consecințe extrem de grave.

„Dacă au sărit deja airbaguri sau a fost afectată structura de rezistenţă acolo este o problemă.

Sunt o grămadă de samsari care practică pentru a face reparaţia cât mai ieftin, în loc de airbaguri să pună nişte montaje cât mai ieftine electronice cumpărate din China, care simulează funcţionarea unui airbag. Nu ştii că ai aşa ceva şi nu poţi să verifici, decât fizic, să deschizi să vezi dacă ai ceva acolo”, a declarat reprezentantul unei platforme de verificări online, Răzvan Pavel.

Citeşte mai multe despre:   RAR   -   romania