Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate TRĂIM ULTIMELE CLIPE pe Pământ! VIAȚA SE VA SFÂRȘI... ANUNȚ ALARMANT

TRĂIM ULTIMELE CLIPE pe Pământ! VIAȚA SE VA SFÂRȘI... ANUNȚ ALARMANT

Un articol de: Andrei Ștefan - 21 Iul 2019, 11:19

Specialiștii în protejarea mediului atenționează că dereglajul climatic major la care asistăm în prezent pune în pericol existența vieții pe Terra. 

ANUNȚUL TRIST TOCMAI A FOST FĂCUT: DIN PĂCATE ESTE VORBA DE ÎNDRĂGITUL CÂNTĂREȚ ȘTEFAN BĂNICĂ JR...

Încălzirea globală, fenomenele meteorologice violente și deșeurile vor determina schimbări pe Pământ ce nu ne vor mai permite viața ca specie.

„Vorbim de o dereglare a tipului de vreme peste tot și evident s-a simțit și la noi. Dumincă, în apropierea Polului Nord au fost 21 de grade Celsius, acolo unde temperatura maximă în mod obișnuit este cam 6-7 grade Celsius.

Lucrurile acestea vin împreună și formează ingredientele pentru aceste manifestări. Observați că în loc să predomine transportul dintre vest spre est, cu sisteme de vreme care să aducă vara, mai ales acum când ne apropiem și de august, o vreme mai liniștită în sudul continetului și în bazinul mediteranean – acolo unde trebuia să fie vreme senină, să nu plouă”, se arată într-un studiu, citează EVZ.

S-A SFÂRȘIT... DIN PĂCATE E VORBA DE FOSTUL PRIMAR VIOREL LIS: OANA LIS E CEA CARE A FĂCUT ANUNȚUL TRIST, ÎN HOHOTE DE PLÂNS...

„În anii ce vin, se vor accelera manifestările severe, dacă mersul încălzirii globale devine din ce în ce mai abrupt și dacă avem emisii necontrolate în cantități din ce în ce mai mari.

Încălzirea globală nu înseamnă doar o creștere graduală a temperaturilor, înseamnă modificarea tiparelor transportului de căldură și umiditate. Avem mai multă căldură pentru că gazele cu efect de seră rețîn mai multă căldură în sistem. Avem mai multă umiditate pentru că oceanele și marile sunt mai calde și atunci evaporarea e mai intensă. Uraganele au – combustibil –  mai mult și atunci lasă precipitații mai mari decât în mod obișnuit. Acum două săptămâni a plouat în zona Washington într-o ora cât într-o luna”, a declarat climatologul Roxana Bojariu.

RENUNȚĂ LA TELEVIZIUNE? GABRIELA CRISTEA FACE ANUNȚUL ȘOC: ȘI ALTE VEDETE AU LUAT DECIZIA...

Specialiștii spun că în anii următori se vor accelera manifestările severe, dacă ritmul încălzirii globale va deveni din ce în ce mai abrupt și vom avea în continuare emisii necontrolate în cantități din ce în ce mai mari.

„Dereglajul devine regulă până se atinge un nou echilibru, care să însemne o planetă reechilibrată pe un alt nivel climatic, care să nu ne mai permită viață că specie și noi tragem după noi alte specii. Am avut trufia să credem că suntem stăpânii ecosistemelor și amprenta noastră este și în multe din ecosistemele care altfel nu ar fi avut probleme atât de grave”, a mai spus aceasta.

Soluția? O acțiune la nivel global, pentru reducerea emisiilor!

„Lucrul acesta nu ne aduce înapoi de 1950, dar cumpărăm timp, timp care îl putem folosi să ne adaptăm la ceea ce am stricat deja că să nu se strice mai rău și să putem ține pasul cu schimbarea, chiar dezvoltându-ne”, a mai spus Roxana Bojariu, citează Ziare.com

DIN PĂCATE, TRUPUL BIANCĂI DRĂGUȘANU A CEDAT! TRAGEDIE ÎN LUMEA MONDENĂ: VEDETA A FOST BĂTUTĂ CU BESTIALITATE ȘI...