Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate PRIMARUL CAPITALEI, DECIZII pentru a preveni răspândirea CORONAVIRUSULUI! CE A HOTĂRÂT Gabriela Firea

PRIMARUL CAPITALEI, DECIZII pentru a preveni răspândirea CORONAVIRUSULUI! CE A HOTĂRÂT Gabriela Firea

Un articol de: Andrei Ștefan - 27 Feb 2020, 13:41

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu va lua momentan măsuri dure în București, precum închiderea școlilor, deoarece situația nu o impune. 

Cu toate acestea, a luat decizii pentru a preveni răspândirea coronavirusului, în colaborare cu autoritățile competente.

Acum în București sunt circa 1.000 de persoane izolate la domiciliu.

„Unele măsuri sunt discutate, altele sunt diverse faze de realizare. Spitalul ”Victor Babeș” a alocat deja un corp de clădire separat, pavilionul B4, cu 60 de locuri, complet renovat pentru pacienții cu coronavirus. S-a creat deja un circuit separat încă de la intrare, iar personalul are echipament de protecție. Spitalul Colentina va funcționa ca spital suport, adică va primi pacienții care au nevoie de terapie intensivă de la Balș, cei care nu au coronavirus, dar au alte afecțiuni. Demarăm urgent achiziția unui aparat de testare genetică pentru depistarea corionavirusurilor”, a explicat Firea.

„Noi ne-am întâlnit, am discutat în toată această perioadă, dar nu am spus acest lucru pentru a nu adăuga la emoția publică. Principala întrebare a bucureștenilor este dacă se impune închiderea unităților de învățământ. Primesc multe telefoane. Toate deciziile se iau la nivelul comitetului național pentru situații de urgență. Noi ținem cont de aceste măsuri și facem cum suntem informați. Nu este cazul să luăm măsuri anticipative”, a concluzioant primarul general.

La nivel mondial, au fost confirmate până în prezent peste 82.000 de cazuri de infectări (78.497 în China) și peste 2.800 de decese (2.641 în regiunea chineză Hubei, epicentrul epidemiei). 

În Europa prezența coronavirusului a fost confirmat în: Italia (453), Germania (27), Franța (18), Spania (13), Marea Britanie (13), Belgia (1), Elveția (1), Croația (3), Austria (1), Macedonia de Nord (1), Grecia (1), România (1), Estonia (1), Finlanda (1), Suedia (1), Norvegia (1).

Citeşte mai multe despre:   gabriela firea  -   bucuresti