Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Facebook ia măsuri! Interzice anunțurile false despre coronavirus

Facebook ia măsuri! Interzice anunțurile false despre coronavirus

Un articol de: Roxana Mirea - 26 Feb 2020, 12:46
sursa Foto:Pixabay Actualitate

Facebook va elimina toate anunțurile despre tratamente miraculoase împotriva coronavirusului și știrile false pe această temă.

Facebook a decis să ia măsuri pentru a împiedica utilizarea rețelei sale sociale pentru a face schimb de informații și pentru a genera isterie în jurul coronavirusul. Compania va interzice reclamele care menționează această boală dacă promite să o vindece, să o prevină sau să genereze un "sentiment de urgență". De asemenea, vor fi șterse înregistrările cu informații false care ar putea pune în pericol persoanele.

Potrivit unui purtător de cuvânt al societății Business Insider, anunțurile împotriva cărora vor acționa sunt cele care, de exemplu, vorbesc despre o penurie de produse sau garantează un tratament sau o modalitate de prevenire a contagiunii, conform El Mundo. 

Facebook s-a confruntat recent cu diverse polemici și chiar cu un mic război intern pentru modul său de a face față unor știri false. Înainte de alegerile din SUA, compania a mers pâna la interzicerea clipurilor video manipulate care ar putea păcali utilizatorii.

Firmele de tehnologie, cum ar fi Amazon sau Twitter, care oferă legături dovedite atunci când caută termenul de „coronavirus”, au trebuit să combată dezinformarea și încercările de a profita de pe urma acestei boli. De fapt, chiar Și Ndemic Creations, dezvoltatorii Plague Inc, au trebuit să le reamintească utilizatorilor lor că jocul lor nu ar trebui să fie considerat o simulare coronavirus.

Citeşte mai multe despre:   Facebook