Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Ea e PRIMA FEMEIE de pe o BANCNOTĂ ROMÂNEASCĂ! CINE este PERSONALITATEA ALEASĂ! (FOTO)

Ea e PRIMA FEMEIE de pe o BANCNOTĂ ROMÂNEASCĂ! CINE este PERSONALITATEA ALEASĂ! (FOTO)

Un articol de: Andrei Ștefan - 31 Iul 2019, 17:34

Banca Națională a României a anunțat punerea în circulație a unei noi bancnote, de 20 de lei, care va avea inscripționată, pentru prima oară, o personalitate feminină.

DIVORȚ ÎN SHOWBIZ! CÂNTĂREAȚA A FOST SURPRINSĂ ÎN BRAȚELE ALTUI BĂRBAT (FOTO)

Din 2020, bancnota de 20 de lei va purta chipul Ecaterinei Teodoroiu, eroina căzută în timpul Primului Război Mondial.

„Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a decis, în ședința din 30 iulie a.c., lansarea în circulație, în cursul anului 2020, a unei bancnote care va avea pe una dintre fețe portretul Ecaterinei Teodoroiu, eroina căzută în luptă în timpul Primului Război Mondial. Bancnota va avea valoarea nominală de 20 de lei. Această valoare nominală a mai fost utilizată în istoria emisiunilor de bancnote românești și se regăsește printre cele aflate în circulație în zona euro.

ADIO, ALEXANDRU ANDRIEȘ: ANUNȚUL TRIST TOCMAI A FOST FĂCUT!

Alegerea imaginii Ecaterinei Teodoroiu are o dublă semnificație. Banca Națională a României susține astfel preocupările pentru consolidarea egalității de gen, în linie cu inițiativele altor bănci centrale din lume. De asemenea, BNR marchează încă o dată împlinirea Centenarului României Mari, onorând imaginea unui erou al Marelui Război de Reîntregire.

Consiliul de Administrație al BNR consideră că promovarea imaginii unei femei pe o bancnotă cu putere circulatorie este un demers care răspunde unui interes public legitim - de promovare a personalităților feminine - ce a găsit o largă susținere în societatea românească. Banca Națională a răspuns încă de anul trecut acestui demers prin alegerea imaginii Reginei Maria pentru bancnota aniversară de colecție dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. BNR va face publice în curând macheta bancnotei, elementele de siguranță și identificare, precum și data exactă a lansării în circulație”, informează comunicatul BNR, citează DCNews.

S-A AFLAT! BORCEA LE-A DAT UMILINȚĂ TOTALĂ DEȚINUȚILOR DE LA JILAVA. URMEAZĂ MAREA RĂZBUNARE!


 

Citeşte mai multe despre:   ecaterina teodoriu  -   bnr  -   bancnota  -   2020