Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate DETALII ȘOC din viața Elenei Ceaușescu! IMAGINI și DEZVĂLUIRI RARE! CU CINE s-a iubit ÎNAINTE de Nicolae? (GALERIE FOTO)

DETALII ȘOC din viața Elenei Ceaușescu! IMAGINI și DEZVĂLUIRI RARE! CU CINE s-a iubit ÎNAINTE de Nicolae? (GALERIE FOTO)

Un articol de: Stirescu.ro - 04 Ian 2019, 11:53

Elena Ceaușescu, jumătatea dictatorului român Nicolae Ceaușescu, și-a început „ascensiunea” de la țară, din Petrești (Dâmbovița), având patru clase la bază.

Cei doi s-au cunoscut în anul 1940. El avea 22 de ani, iar ea 21. Nicolae era comunist ilegalist încă din 1933, iar tovarășa se alăturase luptei de clasă trei ani mai târziu, scrie DelaO.ro

Există totuși un personaj care ar fi putut schimba toată istoria României în a doua jumătate a secolului XX! Cine a fost Mișu Zugravu’?

Bărbatul ar fi putut să-i fie Elenei legătură superioară pe linie de partid! Din motive neștiute, aceasta nu l-a vrut, preferându-l pe Nicu Ceaușescu de la Scornicești.

Lenuța a câștigat la 1 mai 1939 titlul de Regina Muncii (un concurs de frumusețe, nu de muncă) în Parcul Veseliei din Capitală (serbarea era de fapt o defilare a reprezentanților breslelor și sindicaliștilor, Elena reprezentând breasla textilistelor).

Din dragoste pentru aceasta, Nicolae a riscat să compromită Partidul și a dus-o la o casă conspirativă, pentru a se iubi.

După acest episod inedit, tovarășei i-a fost întreruptă legătura de partid, dar a fost readusă în rândurile bolșevicilor de către Olga Vass.

Cu cine s-ar fi iubit Elena înainte de Nicolae Ceaușescu?

Aceasta ar fi fost, înainte de Nicolae, femeia fratelui viitorului dictator, Marin.

Apoi, ar fi fost amanta unui tovarăș pe nume Ioan Ursu, coordonator al programului nuclear al României în anii `70.

S-ar fi iubit și cu medicul evreu al familiei, Abraham Schechter, precum și cu tatăl naistului Gheorghe Zamfir. Idila s-ar fi consumat în satul natal al Lenuței, unde Elena era cunoscută drept „a lui Briceag”.

Asocierea ei cu Nicolae Ceaușescu i-a adus numeroase „titluri”, evident nemeritate, ce aveau să contureze cultul personalității pe care cei doi l-au dezvoltat rapid.

Astfel, Elena avea să devină om de știință, director al Secţiunii pentru Chimie din cadrul Consiliului Suprem pentru Dezvoltare Economică şi Socială a României, vicepreşedinte al Consiliului Naţional pentru Ştiinţă şi Tehnologie, membru titular al Academiei Române și savant doctor inginer de reputație mondială.

La 23 decembrie 1947, Elena Petrescu și Nicolae Ceaușescu își uneau pentru totdeauna destinele. Ea era însărcinată în șapte luni cu cel care avea să fie Valentin Ceaușescu.

Așa se nășteau cei 42 de ani de comunism după voia și priceperea tovarășilor.

Cei doi au murit împreună, executați pe 25 decembrie 1989.
 

Citeşte mai multe despre:   elena ceausescu  -   nicolae ceausescu  -   partidul comunist roman