Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate De necrezut! Unde au fost ZĂRITE fetele dispărute din Caracal? Lor le pasă cu ADEVĂRAT

De necrezut! Unde au fost ZĂRITE fetele dispărute din Caracal? Lor le pasă cu ADEVĂRAT

Un articol de: Adela Iacob - 16 Aug 2019, 09:38

În ciuda dovezilor oficiale, tot mai mulți cred că adolescentele răpite din Caracal se află încă în viață și au fost deja trecute granița.

 Pentru că autoritățile nu se grăbesc să le dea în urmărire internațională, oamenii simpli au început căutarea copilelor pe cont propriu.

Persoane cu suflet mare au distribuit afișe cu pozele fetele în mai multe state din Europa dar și în mediul online, așteptând chiar și cel mai mic indiciu care să conducă la dezlegarea misterului, scrie WOWBIZ

 

 

În orașele din Marea Britanie și Italia, oamenii au lipit afișe pe stâpi, pe cheltuială proprie, iar grupurile de români din diaspora distribuie masiv orice postare care are legătură cu cazul.  

         

 

Nici măcar președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli nu a rămas impasibil la această nenorocire și a distribuit pe pagina sa de Facebook o știre despre cazul Alexandrei, scrie stiripesurse.ro. 

„Să auzi vocea Alexandrei Măceșanu, în vârstă de 15 ani, care cere în zadar ajutor la numărul de urgență, doare și îngrozește nu numai România, ci întreaga Europă. Adoptarea unor politici mai eficiente contra violenței împotriva femeilor va trebui să fie mai mult în centrul acțiunii politice și instituționale europene. În numele Alexandrei și al tuturor victimelor!”, a transmis acesta.

Oficial, nici o autoritate nu face demersuri să stabilească dacă tinerele au fost victimele rețelelor internaționale de trafic de persoane, ci le caută doar pe teritoriul României.

De  asemenea, familiile victimelor au pornit o investigație proprie prin care speră să descopere ce s-a întâmplat de fapt la Caracal. 

”Lucrez la realizarea unei echipe independente de investigatori, oameni care au lucrat în parchet, poliţie, în serviciile de informaţii. S-au oferit, voi face o echipă, zic eu, bună. Vor respecta întru-totul legea, vor acţiona în cadru legal şi orice informaţii vor afla le vor aduce de îndată în atenţia procurorului şi nu a opiniei publice. Încercăm să venim în ajutorul lor. Dacă dânşii consideră că nu au efective suficiente sau lucrurile durează, eu cred că prin mijloace legale, cred că dânşii (echipa independentă de investigare – n.r.) vor putea afla mult mai multe decât vom putea noi în acest moment, mergând la faţa locului, mergând pe firul evenimentelor. De săptămâna aceasta vom avea această echipă, nu le voi da numele, dar voiam să se ştie public acest lucru”, a declarat Alexandru Cimpănașu.

Citeşte mai multe despre:   caracal