Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate De ce au picat serviciile Google în mai multe țări. Explicații oficiale

De ce au picat serviciile Google în mai multe țări. Explicații oficiale

Un articol de: Andrei Ștefan - 15 Dec 2020, 11:17

Mai multe servicii Google, printre care Gmail, YouTube, Maps și Google Classroom au picat luni în jurul prânzului. Problema a fost raportată atât în România, cât și în alte țări, cum ar fi Croația, Ucraina, Malaysia. Explicația reprezentanților Google a fost „o problemă privind stocarea internă”.

 

De ce au picat serviciile Google

 

Sute de milioane de utilizatori din întreaga lume nu au putut accesa ieri serviciile Google, printre care YouTube, Gmail, Keep, Search, Blogger, Maps și chiar Classroom.

Cea mai afectată regiune pentru serviciile YouTube căzute a fost Europa de Vest cu Franța, Olanda, Belgia, dar și Marea Britanie. Dar și regiuni din Australia, Asia, America de Sud sau Africa au fost afectate.

Probleme s-au semnalat și în România. Pe site-ul downdetector.ro au început să apară din ce în ce mai multe mesaje cu plângeri legate de nefuncționalitate serviciilor Google.

Ulterior, Google a lansat o declarație oficială în care spunea că întreruperea sistemului de autentificare se datora unei probleme de cote de stocare interne, scrie Daily Mail.

Serviciile cereau utilizatorilor să se conecteze în același timp, ceea ce a atins o rată mai mare decât ar putea suporta.  Google a declarat că problemele au afectat „majoritatea” utilizatorilor fiecărui serviciu, dar nu au furnizat un număr exact.

Întreruperile sunt rare la Google, a treia companie ce valorează mai mult de 1 trilion de dolari.

Site-urile Google sunt unele dintre cele mai populare din lume, site-ul de streaming video YouTube fiind frecventat de mai mult de două miliarde de persoane în fiecare lună. Și Gmail este cea mai populară platformă de e-mail din lume, cu 1,5 miliarde de utilizatori.


 

Facebook s-a confruntat cu probleme la aplicația Messenger

 

Această situație se întâmplă la câteva zile după ce și Facebook s-a confruntat cu probleme în ceea ce privește aplicația de Messenger.

Compania Facebook a avut probleme, joi după-amiază, cu două dintre cele mai populare aplicaţii ale sale: Facebook Messenger şi Instagram. Ambele au devenit nefuncţionale.

Problema a apărut în România în jurul prânzului și se manifestă și la momentul redactării acestei știri. Este afectată atât comunicarea pe messengerul Facebook, cât și pe cel Instagram, rețea de socializare deținută tot de Facebook.

Citeşte mai multe despre:   google  -   youtube