Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Dave Prowse, actorul care l-a interpretat pe Darth Vader în saga STAR WARS, a murit la 85 de ani

Dave Prowse, actorul care l-a interpretat pe Darth Vader în saga STAR WARS, a murit la 85 de ani

Un articol de: Andrei Ștefan - 29 Noi 2020, 10:42

Dave Prowse, devenit cunoscut la nivel mondial după ce l-a jucat pe Darth Vader în trilogia originală Star Wars, a murit la vârsta de 85 de ani, anunță BBC.

 

Actorul care l-a jucat pe Darth Vader, a murit la 85 de ani

 

„Fie ca Forța să fie cu el pentru totdeauna!”, a spus agentul său, Thomas Bowington, care a făcut anunțul trist, fără să dea amănunte despre cauze.

Dave Prowse, culturist de profesie, a fost distribuit în rolul lui Darth Vader datorită fizicului său impresionant, măsurând 1,98 m înălțime și cântărind 118 kilograme.

George Lucas, creatorul „Războiului Stelelor”, îl remarcase încă din 1971, în filmul „Portocala Mecanică”, unde acesta jucase un rol de bodyguard. Prowse a fost chemat la o audiție pentru rolurile lui Darth Vader și Chewbacca, în primul film Star Wars din trilogia veche, din 1977: „Episodul IV - O Nouă Speranță”. 

Sportivul l-a ales pe Vader în locul lui Chewbacca pentru că „întotdeauna îți rămân în memorie băieții răi”.

Pentru că accentul său britanic nu se potrivea cu personajul, vocea lui Vader a fost dublată de actorul James Earl Jones.

După rolul din Star Wars, acesta a mai apărut în „James Bond - Casino Royale”, „Doctor Who” și alte producții cinematografice.

În 2000, Prowse a primit Ordinul Imperiului Britanic pentru o campanie de conștientizareîn care îi învăța pe copii să traverseze strada.

Citeşte mai multe despre:   Darth Vader  -   star wars