Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate UMILINȚA SUPREMĂ pentru Cuza: Au dat buzna peste el în timp ce era ÎN PAT CU AMANTA!

UMILINȚA SUPREMĂ pentru Cuza: Au dat buzna peste el în timp ce era ÎN PAT CU AMANTA!

Un articol de: Adela Iacob - 24 Ian 2020, 11:24

Alexandru Ioan Cuza, cel care a făcut Unirea Principatelor Române, a fost umilit în ultimul hal! Complotiștii au dat buzna peste el, în timp ce era în pat cu amanta lui, sub același acoperiș sub care dormea și soția acestuia.

ȘOC MONDEN! FUEGO ȘI MIRABELA DAUER NU SE MAI ASCUND! S-A AFLAT TOTUL DESPRE RELAȚIA BOMBĂ! IRINA LOGHIN E ULUITĂ (GALERIE FOTO)

În seara de 10 februarie 1866, după ce domnitorul a luat cina cu soția sa, Elena Cuza, Alexandru Ioan Cuza o primește la el pe amanta lui, Maria Obrenovici. Aceasta a venit la Palatul Domnesc cu un grup de cartofori și organizează un joc de whist pentru al împiedica în felul acesta pe domnitor să iasă în căutare de distracții în altă parte, după cum știa că îi este obiceiul.

MIHAI VOROPCHIEVICI ANUNȚ DE COȘMAR! RUNELE NU MINT! ZILE NEGRE PENTRU ACESTE ZODII (GALERIE FOTO)

După ce trec orele, iar data din calendar se schimbă în 11 februarie, cei doi îndrăgostiți, după ce se iubesc, adorm dezbrăcați. Fiind încă în lumea viselor, Cuza se trezește brusc cu un pistol la cap, iar impactul și rapiditatea evenimentul îl împiedică pe domnitor să pună mâna pe propriul său pistol, așezat pe noptieră. Unul dintre conspiratori își scoate mantaua și o acoperă pe Maria Obrenovici, ca să se poată îmbrăca, potrivit antena1.ro.

ÎNGROZITOR: S-A AFLAT CEA MAI TERIBILĂ PROFEȚIE A LUI ARSENIE BOCA! ȚI SE FACE PIELEA DE GĂINĂ…

În jurul orei 04.00,evenimentul este consumat. Documentul abdicării fusese conceput de Ion Ghica şi C. A. Rosetti, cu următorul conţinut: „Noi, Alexandru loan I, conform dorinţei naţiunii întregi şi angajamentului ce am luat la suirea mea pe Tron, depun astăzi 11(23) Fevruarie 1866, cârma guvernului în mâna unei Locotenente Domneşti şi a Ministerului ales de popor”.

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Ioan Cuza  -   Maria Obrenovici  -   Elena Cuza