Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate CUTREMURE în lanț, în România! S-au simțit PUTERNIC! Gheorghe Mărmureanu a făcut ANUNȚUL

CUTREMURE în lanț, în România! S-au simțit PUTERNIC! Gheorghe Mărmureanu a făcut ANUNȚUL

Un articol de: Stirescu.ro - 13 Mai 2019, 17:46

România s-a cutremurat de 12 ori în mai puțin de două săptămâni.

În luna mai, seismele s-au ținut lanț, după cum arată INFP.

ROMÂNIA, ÎN DOLIU! A MURIT MAREA DOAMNĂ! TOATĂ ȚARA, ÎN LACRIMI

Cutremure cu magnitudini între  2,1 și 4 grade pe scara Richter s-au produs în Buzău, Vrancea, Marea Neagră sau Ialomița. Specialist în cutremure, Gheorghe Mărmureanu afirmă cu un cutremur care va cuprinde o suprafaţă foarte mare în Europa se va produce în următorii ani, conform EVZ.

„Cutremurele vrâncene nu ştii când vor fi sau cât de mari vor fi. Eu am ajuns la concluzia că sunt întâmplări, se întâmplă lucruri asupra cărora nu avem niciun control”, a declarat cercetătorul. Tot el spune că urmează un seism major.

BIETUL FLORIN PIERSIC! DESPĂRȚIRE ȘOC PE SCENA TEATRULUI ROMÂNESC! DIN PĂCATE, INFORMAȚIA A FOST CONFIRMATĂ

„Cutremurul va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune", a afirmat Gheorghe Mărmureanu despre un viitor seism.

Gheorghe Mărmureanu spune ca seismul ar putea avea până la 8 grade, fiind asemănător celui din anul 1802.

A MURIT! DOLIU URIAȘ LA ANTENA 1! DIN PĂCATE, VESTEA MORȚII A CĂZUT CA UN TRĂSNET PESTE ROMÂNIA

"Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 - 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc", a mai declarat Gheorghe Mărmureanu.

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!