Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Cele mai vorbite limbi străine la nivel internațional

Cele mai vorbite limbi străine la nivel internațional

Un articol de: - 16 Mar 2021, 14:50
Foto: Pexels Actualitate

În toată lumea sunt vorbite, în prezent, peste 6.000 de limbi, însă 30 la sută dintre acestea sunt utilizate de 1.000 de persoane sau chiar mai puțin, fiind vorba de oamenii din triburile izolate.

Cea mai vorbită limbă de pe Pământ este și cea mai influentă, fiind limba oficială în toate instituțiile internaționale și limba în care poți comunica în oricare parte a globului, indiferent de interesele și obiectivele pe care le ai.

Am selectat pentru voi topul celor mai vorbite 5 limbi din lume:

 

Engleza

 

Potrivit ultimelor estimări, limba engleză este vorbită de 1.340 de milioane de oameni din întreaga lume (nativi și a doua limbă vorbită), fiind de departe cea mai utilizată în toate mediile. Prin comparație, limba română este vorbită de doar aproximativ 24 de milioane de oameni, fiind pe locul 63 în clasamentul celor mai vorbite limbi la nivel mondial. Astfel, este de înțeles de ce pentru noi este esențial să vorbim o a doua limbă, iar engleza este cea mai bună opțiune. Indiferent de vârsta pe care o ai, este o idee foarte bună să te apuci de învățat, iar un curs intensiv te poate ajuta decisiv în această direcție.

Engleza este limba universală în diplomație, afaceri, IT, travel și toate țările dezvoltate, aflate în topul economiilor mondiale, sunt vorbitoare de engleză.

 

Chineza

 

Limba chineză (cu dialectul mandarin) este vorbită în 2021 de 1.120 de milioane de oameni, cunoscând o puternică ascensiune datorită creșterii economice accelerate a Chinei. Dialectul mandarin este limba oficială în China și Taiwan, dar și una dintre cele patru limbi oficiale din Singapore. Chineza s-a răspândit puternic în SUA și Europa prin migrația masivă și apariția unor comunități puternice, care au atras și nativii țărilor respective.

 

Hindi

 

Hindi este vorbită de 600 de milioane de oameni și este principala limbă oficială în India și Pakistan, a doua fiind urdu. Limba este masiv răspândită și în SUA și Europa, datorită migranților. 

 

Spaniola

 

Vorbită de 543 milioane de oameni, spaniola este a patra cea mai utilizată limbă din lume. Este limba neolatină cu cea mai largă răspândire la nivel mondial, fiind principala limbă a Americii de Sud, dar care a pătruns foarte puternic și în Nord. Spaniola este una dintre cele șase limbi oficiale ale Organizației Națiunilor Unite.

 

Araba

 

Se estimează că limba arabă este vorbită de 274 milioane de oameni din toată lumea. Este limba în care este scris Coranul și milioane de musulmani din alte țări decât cele arabe o vorbesc, motiv pentru care este destul de dificil de determinat o cifră exactă a vorbitorilor de limbă arabă.

Araba este, de asemenea, una din limbile oficiale ale Națiunilor Unite.

Descoperă aici topul celor mai vorbite 200 de limbi în lume.