Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Top 10 cele mai urmărite desene animate ale tuturor timpurilor. Află dacă le-ai văzut pe toate (VIDEO)

Top 10 cele mai urmărite desene animate ale tuturor timpurilor. Află dacă le-ai văzut pe toate (VIDEO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 15 Apr 2020, 11:27
FOTO: Imdb.com Galerie foto (5) Actualitate

Copilăria fiecăruia dintre noi a fost marcată de unul dintre cele mai urmărite desene animate ale tuturor timpurilor. Show-uri celebre precum Tom & Jarry, Laboratorul lui Dexter sau The Simpsons au fost cele mai îndrăgite desene animate ale anilor `90 – 2000, iar personajele lor au făcut fiecare copil să râdă alături de familie.

Există chiar momente din desenele animate care au rămas celebre în industrie, fie pentru replicile pe care personajele le-au rostit într-un mod cât mai amuzant, precum Dexter care încercă să propununte „omelette du fromage” sau motanul Tom care se chinuie să cucerească o frumoasă felină din vecini. Asta ca să nu mai vorbim de momentele din serialul The Simpsons, care au rămas celebre pentru că par a prezice evenimentele din viitor.

Cele mai vechi desene animate

Chiar dacă unele dintre cele mai cunoscute pelicule deveneau faimoase în România în anii `90, primele astfel de producții se pare că datează din 1908, când potrivit Oldest.org, francezul Emile Cohl a lansat „Fantasmagorie”. Pelicula foarte scurtă este una dintre cele mai vechi exemple de animație tradițională, desenată „de mână”.

În 1911, în Statele Unite, apare cea de-a doua animație, „Little Nemo”, realizată de către Winsor McCay. De această dată, spre deosebire de producția din 1908, se pare că a afost vorba de prima animație detaliată, color, realizată tot prin desene făcute de mână.

Top 10 cele mai urmărite desene animate ale tuturor timpurilor:

Cei de la Ranker au întocmit un clasament cu cele mai importante producții animalte ale tuturor timpurilor, care au fost și primele în lista de preferințe a publicului:

Locul 10: The Bugs Bunny Show (1960)

Producția difuzată de ABC, în cadrul unui program de o jumătate de oră, prezenta personajele și momentele speciale din Looney Tunes ale Warner Bros, iar gazda show-ului, era nimeni altul decât Bugs Bunny.

Locul 9: Duck Tales (1987)

Serialul Desinei este o animație americană care a avut premiera în 1987 și s-a difuzat până în 1990. Cu 4 sezoane și 100 de episoade, „Duck Tales” a prezentat viața personajulor Huey, Dewey și Louie, copiii lui Donald Duck, pe care rățoiul îi lasă alături de unchiul lor Scrooge Mc Duck.

Locul 8: The Tom and Jerry Show (1975)

 

Serialul cu episoade scurte, difuzat de ABC în 1975 mai este cunoscut și sub denumirea „The New Tom and Jerry”. Producția realizată de Hanna – Barbera Production, în colaborare cu Metro-Goldwyn-Mayer le prezenta pe celebrele persoanje în ipostaze inedite, participând la competiții sportive, încercând să își găsească locuri de muncă și plimbându-se prin toată lumea.

Totodată, producția din 1975 a marcat și primul moment în care ilustrațiile din Tom și Jerry au fost realizate doar pentru difuzarea la televizor.

Locul 7: The Simpsons (1989)

 

Animația creată de Matt Groening pentru Fox este una dintre cele mai îndrăgite producții animale atât în rândul celor mici cât și în rândul adulților.

Sitcomul spune, într-un mod satiric, povestea unei familii din clasa mijlocie din SUA și a tuturor dramelor cu care aceasta se confruntă.

Locul 6: Teen Titans (2003)

În România, cunoscut drept „Tinerii Titani”, serialul de animație american a fost difuzat pentru prima oară în 2003 de către Cartoon Network și The WB. Povestea are la bază celebrele benzi desenate cu același nume din 1980, realizate de către Marv Wolfman și George Perez.

Locul 5: Avatar: The Last Airbender (2005)

Serialul a fost difuzat de către Nickelodeon din 2005 până în 2008. Acțiunea serialului animate are loc într-o lume SF în Asia.

Locul 4: SpongeBob SquarePants (1999)

 

Biologul marin Stephen Hillenburg a creat seria SpongeBob PantaloniPătrați pentru Nichekodeon în 1999. Povestea îl aduce în fața publicului pe SpongeBob ce trăiește într-o lume subacvatică fantastică,  Bikini Bottom.

Locul 3: Scooby Doo – Where are you? (1969)

Este una dintre cele mai cunoscute animații din întreaga lume, iar în România a avut cu siguranță o mulțime de fani. Serialul Scooby Doo, spune povestea cățelului cu același nume și a găștii lui de prieteni care încearcă să rezolve misterele și să prinde răufăcătorii din diferite colțuri fictive ale lumii. Premiera serialului animat a avut loc în septembrie 1969 pe CBS.

Locul 2: Lonney Tunes (1930)

 

Lonney Tunes este unul dintre serialele care a marcat epoca de glorie a animațiilor americane. Producția celor de la Worner Bros s-a difuzat între 1930 și 1969. În România, sitocmul cu Bugs Bunny a venit după 1990 și a fost difuzat pe Cartoon Network.

Locul 1: Tom & Jarry (1940)

 

Toată lumea i-a cunoscut și i-a iubit pe Tom și pe Jarry. Serialul s-a difuzat pentru prima dată în 1940 și a fost creat de Wiliam Hanna și Joseph Barbera. Având în vedere popularitatea de care serialul s-a bucurat, atât la noi în țară cât și peste ocean, nu aveam cum să nu fie printre primele locuri în clasament.