Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Coregraful Andrei Ștefan #puneinimă de Giving Tuesday și sprijină construirea unei case pentru o mamă care își crește singură cei șase copii: ”Generozitatea este primul pas către o lume mai bună și este la îndemâna oricui”

Coregraful Andrei Ștefan #puneinimă de Giving Tuesday și sprijină construirea unei case pentru o mamă care își crește singură cei șase copii: ”Generozitatea este primul pas către o lume mai bună și este la îndemâna oricui”

Un articol de: Adela Iacob - 17 Noi 2019, 12:05
foto: facebook Galerie foto (1) Actualitate

Românii care vor să facă fapte bune și să se implice în proiecte caritabile trebuie să știe că există o zi în care este sărbătorită și încurajată generozitatea și implicarea socială. Denumită Giving Tuesday, această va fi sărbătorită pe 3 decembrie și este parte a unei mișcări internaționate care a fost adoptată în peste 150 de țări. Iar în România, unul dintre ambasadorii Giving Tuesday 2019 este coregraful Andrei Ștefan, care susține un proiect de suflet: construirea unei case pentru o mamă şi cei şase copii ai ei. 

Victimă a unui abuz domestic, Alexandra își crește singură copiii într-o casă din chirpici din satul Vedea, judeșul Giurgiu. Iar Andrei, alături de o echipă de voluntari, formată din aproape 20 de oameni, este implicat într-un proiect de strângere de fonduri pentru construcția unei case în care Alexandra și cei șase micuți să poată duce o viață normală. 

„Alexandra a avut o viață foarte grea, fiind victima unui abuz domestic. Soțul ei era alcoolic și violent, fapt ce a determinat-o să plece împreună cu cei șase copii pe care îi are (cu vârste cuprinse între 5-12 ani), într-un loc unde își pot continua viața în liniște. Au ajuns să trăiască într-o casă din chirpici, fără fundație, cu doar două camere abia locuibile și cu pereți crăpați prin care se infiltrează apa.De aceea am decis, împreună cu o echipă minunată, să le construim o casă trainică, de la zero, cu fundație”, a declarat Andrei Ștefan, pentru B1.ro

Povestea Alexandrei a impresionat mulți oameni, astfel că tânărul coregraf și colegii lui au reușit să strângă banii și materialele necesare pentru începerea construcției. 

”Cu ajutorul oamenilor care ne-au sprijinit prin donații, am reușit să demarăm construcția. Chiar în acest weekend se va termina de ridicat casa, iar în câteva zile vom avea și acoperișul pus, ceea ce ne-am propus să realizăm până vine sezonul rece. Vor urma ușile, ferestrele și tot ce ține de instalațiile sanitare, termice și finisajele interioare, dar sunt sigur că oamenii ne vor ajuta în continuare și împreună vom reuși să facem ca povestea Alexandrei și a celor șase pitici ai săi să fie una cu final fericit”, a mai spus Andrei Ștefan. 

Citeşte mai multe despre:   andrei stefan