Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate ANUNŢ MAJOR de la STAT! Probleme importante cu CĂRŢILE DE MUNCĂ: Toți cei care au lucrat ÎNAINTE DE 2010 au nevoie urgentă de ACEST DOCUMENT

ANUNŢ MAJOR de la STAT! Probleme importante cu CĂRŢILE DE MUNCĂ: Toți cei care au lucrat ÎNAINTE DE 2010 au nevoie urgentă de ACEST DOCUMENT

Un articol de: Ionuț Stănescu - 14 Feb 2020, 11:20
Foto: pixabay.com Actualitate

Anunț important pentru toți românii care au lucrat înainte de anul 2010.

INCENDIAR! CE PĂRŢI INTIME A ARĂTAT ANAMARIA PRODAN PE INSTAGRAM. REGHECAMPF A TURBAT DE FURIE (GALERIE FOTO)

Inspectoratele de muncă au făcut un anunț care îi vizează pe salariații care au lucrat în acea perioadă, înainte de 2010. Este important de știut pentru a lua măsuri  imediat ca să nu  aveți probleme atunci când ieșiți la pensie.

IMAGINI DEOCHEATE CU DANIELA CRUDU! ACESTA E MOTIVUL PENTRU CARE IUBITUL GELOS A BĂTUT-O CUMPLIT! E SCANDALOS (GALERIE FOTO)

Concret, românii care au lucrat până la 31 decembrie 2010 trebuie să facă demersuri pentru a intra în posesia carnetului de muncă. Acesta este un act necesar pentru ieșirea la pensie.

LACRIMI ÎN MUZICA POPULARĂ! BIATA IRINA LOGHIN! S-A ÎNTÂMPLAT PE SCENĂ, DEPARTE DE ȚARĂ! DIN PĂCATE...

În prezent, vechimea în muncă de dovedește printr-o adeverință de la fostul angajator. Acestea pot fi obținute și de la inspecțiile teritoriale de muncă.

Deși carnetul de muncă a fost înlocuit acum 10 ani de către Revisal, registrul electronic de evidență a salariaților, acesta nu a ajuns în prezent la oameni. Aceste carnete sunt o dovadă a vechimii în muncă.

„Vechimea în muncă acumulată până la data de 31 decembrie 2010, reconstituindu-se, la cererea persoanei în cazul în care nu posedă carnet de muncă la aceasta dată, şi nici o altă dovadă eliberată de angajator, de către instanţa judecătorească competentă să soluţioneze conflictele de muncă, pe baza înscrisurilor sau a altor probe din care să rezulte existenţa raporturilor de muncă”, se arată în Codului muncii, citat de voxbix.ro.

Este necesar să intrați în posesia carnetului

„Concluzionând, vechimea în muncă și în specialitate se dovedește cu două documente : carnetul de muncă până la 31 decembrie 2010 iar după această dată cu adeverințele eliberate de către angajatori și / sau ITM .

Dacă nu aveți carnetul de muncă acasă, atunci poate nu ar fi rău să vă interesați despre soarta lui pentru nu a avea surprize la depunerea dosarului pentru pensionare, la dovedirea vechimii în specialitate pentru vreun concurs sau alte situații care necesită prezența acestuia”, atenționează ITM Harghita.