Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate La 97 de ani, BUNICUL Primarului Capitalei, Gabriela Firea, este CEL MAI LONGEVIV JANDARM! (FOTO)

La 97 de ani, BUNICUL Primarului Capitalei, Gabriela Firea, este CEL MAI LONGEVIV JANDARM! (FOTO)

Un articol de: Andrei Ștefan - 27 Mar 2019, 15:28

Bunicul Gabrielei Firea, Primarul Capitalei, tocmai a împlinit 97 de ani și a devenit, astfel, cel mai longeviv jandarm!

Locotenent-colonelul Ghiorghe Rotaru a fost sărbătorit luni în cadrul unei ceremonii oficiale la care au participat oficiali ai jandarmeriei, dar și reprezentanți ai Instituției Prefectului. 

Bunicul Gabrielei Firea, care locuiește în satul Băbuta, comuna Dragomirești, a primit o diplomă de excelentă din partea Cancelariei Instituției Prefectului, un album cu istoria Jandarmeriei din partea lt. col. Marian-Constantin Bogdan, prim adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Vaslui, precum și o uniformă de jandarmi. 

„Locotenent colonelul în retragere s-a născut la 8 iulie 1922, în comuna Dragomirești, județul Vaslui, fiind singurul băiat dintre cei 4 copii ai familiei. Face parte dintr-o familie cu tradiție în zona jandarmeriei. Bunicul, tatăl acestuia, ca și fiul lui, au fost jandarmi. Unul din marele regrete ale sale este că băiatul său a renunțat la Jandarmerie, plecând în străinătate, fără a continua tradiția familiei.

Experiența de război a început odată cu plecarea lui, noaptea, spre Turnu Măgurele. De aici au fost îmbarcați pe bacuri cu destinația Galați. În timpul deplasării, au fost atacați de avioanele nemțești. Atunci a simțit pentru prima oara cât de aproape e moartea. A văzut cum camarazi de-ai lui se sting, a văzut suferința, neputința și disperarea acestora”, a spus lt. col. Gabriel Rădută, reprezentantul IJJ Vaslui, citează Libertatea.

Citeşte mai multe despre:   gabriela firea  -   primarul capitalei