Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Povestea PRIMULUI concert LIBER al rockului românesc! 22 ianuarie 1990, o zi de NEUITAT! IMAGINI de COLECȚIE! (VIDEO)

Povestea PRIMULUI concert LIBER al rockului românesc! 22 ianuarie 1990, o zi de NEUITAT! IMAGINI de COLECȚIE! (VIDEO)

Un articol de: Stirescu.ro - 22 Ian 2019, 13:29

„BUCUREȘTI – TIMIȘOARA 22”, concertul din 22 ianuarie 1990, desfășurat la Sala Polivalentă din București a fost primul concert rock adevărat din ultimele două decenii, scrie chiar Andrei Partoș, gazda concertului, în articolul publicat în ziarul „Viața Capitalei” (1.02.1990).

Aproape 7000 de tineri au asistat la acest moment istoric!

Victor Socaciu și Crai Nou au deschis spectacolul cu melodia „Libertate. A urmat Păunița Ionescu, personalitate artistică unică în peisajul rockului românesc, aflată pentru prima oară pe această scenă în ultimii 10 ani. 

Artista a fost acompaniată de Adrian Ordean (Compact B), Iulian Vrabete și Nuțu Olteanu (Holograf), Peter Kocsef (Cargo) și Vlady Cnejevici (Compact B). 

S-au cântat hituri din istoria rockului, ca Alright Now (Free), Sailin (Rod Stewart) sau celebrul Na, Na, Na, Hey Kiss Him Goodbye (într-o versiune soul specifică Păuniței).

București - Timișoara 22 - partea 1

Fanii trupei Iris au avut parte de un grupaj de succese mai vechi și mai noi (de pe viitorul Iris IV). Un cor imens însoțea vocea lui Cristi Minculescu.

Trupa Abra din Timișoara a urcat apoi pe scenă salutând publicul cu tricolorul și cu versurile lui Ionel Marchiș.

Și cei de la Cargo, formație de prima ligă a rockului românesc, a avut un moment special, alături de trupa Holograf, care și-a confirmat valoarea, având, de acum încolo, posibilitatea de a ajunge și pe plan extern.

Compact B, cu piesele compuse de Adi Ordean și vocea lui Leo Iorga, au pornit recitalul cu un „Ole Ole” pe care oamenii prezenți nu-l vor uita niciodată. 

În final, s-a scandat ROMÂNIA minute în șir. Bucuria de a fi liberi, mândria de a fi români se împleteau fericit cu MUZICA. 

București - Timișoara 22 - partea 2

Toți cei 40 de participanți la acest regal al rockului au cântat împreună „Let It Be”, moment urmat de un minut de reculegere în memoriam celor care s-au jertfit pentru libertate. 

„Ne-am auzit, practic, bătaia inimilor în acele 60 de secunde, inimi care pulsau parcă în aceeași cadență. MUZICA ne-a unit, ne-a ajutat să acumulăm energia de care a avut nevoie această Revoluție. Să o respectăm, să o ajutăm, să o iubim în continuare!”, a scris Andrei Partoș pe blogul său.

„BUCUREȘTI – TIMIȘOARA 22” a fost primul concert liber al rockului românesc. 
 

Citeşte mai multe despre:   holograf  -   compact b  -   leo iorga  -   iris  -   cargo