Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Sindromul Bradului de Crăciun a afectat o mulțime de persoane. Cum se manifestă boala

Sindromul Bradului de Crăciun a afectat o mulțime de persoane. Cum se manifestă boala

Un articol de: Adela Iacob - 07 Dec 2019, 16:27

Bradul de Crăciun înseamnă fericire, bucurie, sărbători și cadouri, însă, din din nefericiree, atât cei artificiali, cât și cei naturali sunt dăunători, putând să ne afecteze sănătatea.

FANII MIRABELEI DAUER, ÎN ALERTĂ! AU GĂSIT-O PE STRADĂ! TOATĂ ROMÂNIA E ÎN STARE DE ȘOC! DIN PĂCATE…

Mai precis, bradul natural prezintă pe crengile sale microorganisme, dintre care cele mai periculoase sunt mucegaiurile. Mucegaiurile aflate în special pe scoarța bradului natural sunt foarte periculoase, mai ales pentru căile respiratorii.

S-A TERMINAT! CRISTIAN POMOHACI FĂCUT-O DIN NOU PE SCENĂ! FEMEILE DIN SAT L-AU PRINS ÎN FAPT (GALERIE FOTO)

Studiile din ultimii ani demonstrează că brazii de Crăciun predispun la alergii, astm, scad imunitatea în față răcelilor, facilitează sinuzitele și alte afecțiuni din sfera ORL.

CLIPE CUMPLITE PENTRU FLORIN SALAM! L-AU CONECTAT LA APARATE?! IMAGINI CUMPLITE DIN SPITAL

Mai mult, mulți brazi destinați vânzării sunt stropiți cu diverse de substanțe toxice și pot conține pesticide, pe care producătorii le folosesc pentru a stimula creșterea brazilor.

Cercetătorii au stabilit că „Sindromul bradului de Crăciun” este provocat de sporii unor ciuperci microscopice, care se dezvoltă pe copac, provocând probleme respiratorii. Practic, oamenii de știință sunt de părere că majoritatea problemelor cauzate de bradul natural sunt cele ale căilor respiratorii, potrivit stiripesurse.ro.

CUTREMUR MONDEN! S-A AFLAT CE FACE IULIA VÂNTUR PE ASCUNS ÎN INDIA! SALMAN KHAN A PRINS-O ÎN FAPT (GALERIE FOTO)

Totodată, bradul artificial este realizat din policlorura de vinil, care poate conține substanțe toxice dăunătoare, precum plumbul.

Potrivit unor studii, materialele plastice din acești brazi sunt deosebit de toxice chiar și la atingere, astfel că unele etichete ale brazilor artificiali avertizează să ne spălăm pe mâini după montare și, de asemenea, li se interzice copiilor să se joace cu elementele bradului. De aceea este recomandat că acesta să nu fie instalat în dormitorul celor mici.