Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Românii iau BANI DE LA STAT! Cum se calculează pensiile. Află ce sume vor părimi vârstnicii

Românii iau BANI DE LA STAT! Cum se calculează pensiile. Află ce sume vor părimi vârstnicii

Un articol de: Adela Iacob - 14 Feb 2020, 15:05
Foto: pixabay.com Actualitate

Modificările le legea pensiilor afectează milioane de români. Ministrul demis al Muncii, Violeta Alexandru a anunţat recent un proiect de lege care ar putea să crească veniturile persoanelor vârstnice. 

INCENDIAR! S-A AFLAT SECRETUL LUI CRISTI BORCEA! ȘI-A OBLIGAT TOATE SOȚIILE SĂ FACĂ ACEST GEST! DOAMNE, CE RUȘINE
Este vorba despre un proiect de lege, ce anunţă anumite modificări la legea pensiilor.  Aceştia vor păutea afla cum le sunt calculate, exact, pensiile,relatează Capital.ro.  „Decizia de pensionare trebuie să fie trimisă fiecărui pensionar, însoțită de Buletinul de calcul. Fiecare pensionar are dreptul să știe cum i-a fost calculată pensia pe baza contribuțiilor plătite. O simplă măsură pentru normalitate!”, a explicat ministrul  Muncii Violeta Alexandru, potrivit sursei citate anterior. 

BOMBĂ! SIMONA GHERGHE A DAT VESTEA CEA MARE! VINE ANUL VIITOR...FIICA EI ESTE EXTREM DE ÎNCÂNTATĂ (GALERIE FOTO-VIDEO)
Ministrul Muncii a făcut public, pe o reţea de socializare, şi detaliile unui draft de proiect de lege, iar Casa Naţională de Pensii a afişat recent indicatorii utilizaţi în sistemul public de pensii în 2020, potrivit sursei citate mai sus:

INCENDIAR! CE PĂRŢI INTIME A ARĂTAT ANAMARIA PRODAN PE INSTAGRAM. REGHECAMPF A TURBAT DE FURIE (GALERIE FOTO)
Câştigul mediu brut folosit la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat este de 5.163 de lei pentru perioada 1 ianuarie - 8 ianuarie 2020, potrivit Legii nr. 47/2019, şi 5.429 de lei începând cu data de 9 ianuarie 2020, potrivit Legii nr. 6/2020.


De la data de 1 ianurie, venitul minim pentru contribuţiile sociale este de 2.230 de lei, aferentul salariului minim brut pe economie.  Cuantumul contribuţiei de asigurări sociale aferente acestui venit este de 558 de lei, după cum relatează sursa citată anterior. 

Astfel că, valoarea punctului de pensie va fi formată astfel: 1.265 de lei de la 1 ianuarie până la 31 august 2020 şi 1.775 de lei de la 1 septembrie 2020.