Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Banii de pensii s-au terminat! Ce măsură a luat Guvernul. Până când se mai dau banii...

Banii de pensii s-au terminat! Ce măsură a luat Guvernul. Până când se mai dau banii...

Un articol de: Stirescu.ro - 08 Dec 2018, 10:51

Bugetul Ministerului Muncii a fost suplimentat cu peste 43,2 milioane de euro pentru a se putea face în continuare plata pensiilor.

Guvernul a motivat această lipsă de fonduri prin faptul că s-au înregistrat cheltuieli mai mari decât cele estimate în cauză după ce au fost introduse  în plată dosare noi de pensionare în număr mai mare decât s-a anticipat, arată hotnews.ro.

„S-au înregistrat cheltuieli mai mari decât cele estimate inițial din cauza faptului că au fost introduse în plată dosare noi de pensionare în număr mai mare decât s-a anticipat, dar și din cauza creșterii cu 10% a cheltuielilor pentru transmiterea și achitarea drepturilor finanțate din bugetul asigurărilor sociale de stat la domiciliul beneficiarilor, ca urmare a majorării la 1,1% a comisionului poștal, conform prevederilor art. 8 din OUG nr. 102/2018”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Astfel, din totalul de 43.236.000 lei, suma de 42.566.000 de lei este necesară pentru plata pensiilor și ajutoarelor de bătrânețe și pentru achitarea comisionului poștal aferent, majorat la 1,1, iar suma de 670.000 de lei este prevăzută pentru achitarea comisionului aplicat pensiilor, ajutoarelor și indemnizațiilor plătite din bugetul de stat (460.000 lei), dar și pentru cel aplicat pentru plata beneficiilor de asistență socială (210.000 lei), potrivit Ministerului Muncii.