Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate ATENȚIE, ȘOFERI! Nucleara din Codul rutier! Se interzice folosirea în orice mod a telefonului mobil! Detalii de ULTIM MOMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Nucleara din Codul rutier! Se interzice folosirea în orice mod a telefonului mobil! Detalii de ULTIM MOMENT

Un articol de: Stirescu.ro - 12 Aug 2019, 10:02

Un proiect de ordonanţă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice urmează să fie adoptat luni în ședința de Guvern, potrivit unei informări de presă.

Actul normativ introduce noi sancţiuni în cazul folosirii inadecvate de către conducătorii de vehicule a telefoanelor mobile sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, atunci când se află în timpul mersului.

Astfel, potrivit proiectului de Ordonanță, alineatul (3) al articolului 36 se modifică și va avea următorul cuprins: ,,(3) În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video.”

ȘOC ÎN MUZICA POPULARĂ! CORNELIA REDNIC A AJUNS DE NERECUNOSCUT! E NUMAI PIELE ȘI OS! (FOTO)

La articolul 100 alineatul (3), după litera g) se introduce o nouă literă, lit.h), cu următorul cuprins: ,,h) ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mișcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor.”

La articolul 101 alineatul (1), după punctul 18 se introduce un nou punct, pct.19, cu următorul cuprins: ,,19. ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere, aflat în mișcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul acestuia.”

GATA! DUPĂ 10 ANI DE CĂSNICIE CU PETRE ROMAN, SILVIA CHIFIRIUC RUPE TĂCEAREA! TOȚI AU RĂMAS MASCĂ LA AFLAREA VEȘTII (FOTO)

Proiectul de act normativ propune şi “un mecanism mai aspru de sancţionare, raportat la pericolul social al faptei, în situaţia în care utilizarea telefonului mobil, precum şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în alte condiţii decât cele permise, se realizează concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulaţia vehiculelor, în acest caz aplicându-se sancţiunea contravenţională complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru conducătorii de autovehicule”.

VEZI AICI Proiectul de Ordonanță pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice