Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate NU E BANC! Milioane de ROMÂNI au deja în CONTURI peste 10.000 de LEI! Ce trebuie să faci pentru a pune mâna pe BANI

NU E BANC! Milioane de ROMÂNI au deja în CONTURI peste 10.000 de LEI! Ce trebuie să faci pentru a pune mâna pe BANI

Un articol de: Adela Iacob - 23 Ian 2020, 15:10
Foto: pixabay.com Actualitate

Vești bune pentru milioane de români!

ALEX VELEA, LA CUȚITE CU CELEBRUL CONNECT-R! S-A AFLAT SECRETUL PE CARE ÎL ASCUNDE ANTONIA! SCANDAL TOTAL ÎN SHOWBIZ

APAPR a prezentat bilanțul activității membrilor săi pentru anul 2019, conform căruia 2,1 milioane de participanți la Pilonul II de pensii private dețin în acest moment peste 10.000 RON în conturile personale din fondurile de pensii, conform Capital.

ADIO, MAESTRE! MARELE ARTIST A MURIT PE SCENĂ! VĂ ANUNȚĂM CU REGRET CĂ... (FOTO)

De asemenea, economiile a peste 850.000 de români au depășit suma de 20.000 de lei în contul lor de pensie administrată privat, se mai arată în comunicatul APAPR.

ŞOC TOTAL ÎN SHOWBIZ: SEXY-CÂNTĂREAŢA DE MUZICĂ POPULARĂ, PRINSĂ ÎN FAPT CU SAXOFONISTUL! SOŢUL ARTISTEI A LUAT FOC CÂND A VĂZUT IMAGINILE EXPLICITE (GALERIE FOTO)

Cifrele confirmă încă o dată stabilitatea și eficiența sistemului de pensii obligatorii administrate privat din România, cu atât mai mult cu cât ele vizează protecția financiară pe termen lung a unei populații care nu are un comportament de economisire activ.

În pofida creșterii cu 15% a salariului mediu pe economie în 2019 (sursa: INS), tot mai puțini români spun că pot economisi o parte din veniturile lor: doar 34% dintre români economisesc cu regularitate (în scădere față de 45% în 2018), în timp ce 60% dintre cei intervievați spun că nu pot pune deoparte niciun leu din ce câștigă (în creștere față de 51% în 2018). Corelația acestor informații sugerează o înclinaţie spre consum a populaţiei, ceea ce face Pilonul II de pensii private cu atât mai important pentru protecția financiară viitoare a românilor. De altfel, doar 11% dintre salariații cu venituri peste medie reușesc să economisească activ, pe cont propriu, pentru pensie. Datele reies din sondajul de opinie reprezentativ la nivel național derulat de către institutul ISRA Center la solicitarea APAPR în perioada octombrie-noiembrie 2019.

Sondajul ISRA a vizat populația urbană ocupată (cu loc de muncă), cu vârstă între 20 și 55 de ani și venituri peste medie, mărimea eșantionului fiind de 1.147 de repondenți intervievați față în față (metoda CAPI), sondajul având o marjă de eroare mai mică de 2,9%.

„Fondurile de pensii private de Pilon II au înregistrat în 2019 cele mai bune performanțe investiționale din ultimii 9 ani, iar rezultatele cumulate pe toată perioada de funcționare arată că acestea chiar sunt o soluție de protecție a populației împotriva sărăciei. Pilonul II în România a funcționat în primul rând în beneficiul participanților, în pofida climatului legislativ instabil, producând randamente foarte bune în condiții de risc redus și cu costuri de funcționare extrem de competitive. Coroborând datele sondajului ISRA și informațiile statistice ale ASF și APAPR, reiese faptul că Pilonul II de pensii private obligatorii este singura sursă de acumulare financiară pentru vasta majoritate a populației țării. Acest lucru face din menținerea și consolidarea Pilonului II un obiectiv strategic care ar trebui îmbrățișat de orice administrație politică, pentru că oamenii încep să înțeleagă beneficiile aduse de Pilonul II”, a declarat Radu Crăciun, președintele APAPR.

Datele prezentate de APAPR arată că în 2019 randamentul investițional mediu al fondurilor de Pilon II a atins un nivel record pentru ultimii 9 ani, de 11,8%. Media anualizată pe toată perioada de funcționare de aproape 12 ani a Pilonului II a ajuns la 8,35%, câștigul net generat de fonduri exclusiv în beneficiul participanților fiind de 2,6 miliarde de euro dintre cele 13,5 miliarde aflate în prezent în administrare. Rezultatele pozitive ale administrării Pilonului II din România au primit în ultimii ani o largă recunoaștere din partea experților, inclusiv la nivel internațional, conform unor rapoarte publicate de instituții precum Comisia Europeană, OECD, FMI, Banca Mondială, Banca Națională a României, BetterFinance și altele.

Citeşte mai multe despre:   APAPR  -   Pilonul II