Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Anunţ important pentru românii cu maşini pe benzină şi motorină. Decizia, luată de Comisia Europeană

Anunţ important pentru românii cu maşini pe benzină şi motorină. Decizia, luată de Comisia Europeană

Un articol de: Adela Iacob - 07 Mar 2020, 10:05
FOTO: Pixabay.com Actualitate

Comisia Europeană a anunţat schimbări majore în regimul de taxe şi impozite în cadrul Uniniunii Europene. Noile modificări au fost anunţate de comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni. Ele privesc taxarea motorinei şi a benzinei. Acestea vin în scopul de a descuraja utilizarea combustibililor fosili, relatează Digi24.ro


Motorina şi benzine vor fi taxate mult mai dur, iar importurile din afara UE vor fi impozitate sever dacă nu respectă standardele comunitare de mediu. Astfel, Comisia Europeana propune un nou mecanism de taxare a importurilor, cu cât emisiile de carbon la producerea acestor bune sunt mai mari, cu atât taxele impuse de Uniune vor fi mai mari. 


Pe lângă taxele pentru benzină şi motorină, Gentiloni a mai anunţat şi modificări pentru taxarea companiilor digitale. Acestea  vor fi nevoite să plătească taxe în ţara în care sunt obţinute veniturile. Aceasta ar putea fi o lovitură duă pentru giganţii precum Google, Apple, Amazon sau Facebook, care plătesc taxe în ţări cu fiscalitate extrem de redusă, relatează sursa citată mai sus.