Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Alimentul care te face mai INTELIGENT! Nimeni nu ar fi bănuit asta...

Alimentul care te face mai INTELIGENT! Nimeni nu ar fi bănuit asta...

Un articol de: Adela Iacob - 26 Feb 2020, 20:36
FOTO: Pixabay.com Actualitate

E alimentul preferat al multor oameni, dar de obicei nu este văzut cu ochi buni.Și totuși alimentul minune pentru creier este ciocolata.

Beneficiile ciocolatei, în special ciocolata neagră, enunțate de specialiști sunt: reduce stresul, protejează inima de atac de cord, combate diabetul și echilibrează sistemul imunitar. Alți experți, dar și mai multe studii elaborate de-a lungul timpului sugerează faptul că ciocolata ne face mai inteligenți.

Un psiholog, pe nume Merrill Elias, a declarat pentru Washington Post în 2016 că a început să studieze abilităţile cognitive a peste 1.000 de persoane din statul New York în anul 1970, iniţial analizând relaţia dintre presiunea sângelui şi performaţa creierului. Concluziile studiului au stabilit faptul că ciocolata se află într-o strânsă legătură cu funcţia superioară a creierului uman. Printre beneficiile consumului de ciocolată se numără amintirea sarcinilor zilnice, a listei de cumpărături sau posibilitatea să faceți mai multe lucruri în același timp.

Potrivit experților de la National Institute of Aging de la Universitatea John Hopkins, ciocolata, precum și cafeaua ar susţine performanţele cognitive, protejând neuronii de posibile boli, precum Alzheimer sau Parkinson. Anumiţi compuşi din ciocolată şi cafea ar putea avea chiar efect anticancerigen, prevenind tumorile cerebrale.

Un alt studiu a descoperit că ciocolata conţine methylxantine, un compus vegetal care întăreşte mai multe funcţii ale organismului, printre care şi capacitatea de concentrare.