Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Alexandru Arșinel, copleșit de vestea trecerii în neființă a actriței Draga Olteanu Matei. Amintirile care i-au legat pe cei doi

Alexandru Arșinel, copleșit de vestea trecerii în neființă a actriței Draga Olteanu Matei. Amintirile care i-au legat pe cei doi

Un articol de: Adela Iacob - 18 Noi 2020, 10:33
FOTO: Hepta.ro Actualitate

Alexandru Arșinel a oferit câteva declarații pentru B1 TV, după aflarea veștii că buna lui prietenă și colegă de scenă, Draga Olteanu Matei, a a murit.

Actorul crede că regretata artistă este o pierdere imensă, fiind unul din stâlpii de bază ai Teatrului Național.

„Din nefericire, veștile astea le întâlnim din ce în ce mai des. Acum câteva zile Găitan, acum Draga și de-a lungul anului, și anilor din ce în ce mai mulți colegi din generația sfântă a teatrului românesc dispar. Draga este o pierdere imensă, este un munte de personalitate, nu de talent, de personalitate, unul din stâlpii de bază ai Teatrului Național și care, cu discreție și cu bun simț, s-a retras undeva în Moldova, unde și-a găsit un loc de desfășurare a muncii sale. A creat o trupă de teatru, s-a implicat în foarte multe activități artistice în județ și în regiune. O gazdă extraordinară ori de câte ori ajungeam prin Piatra Neamț. Un om minunat! Ce să spun... E extrem de regretabil că în momentele acestea pline de necazuri, că nu știi din ce parte să te aperi, nu știi cât de potrivit sau de nepotrivit ești pentru a contracta un virus din acela. Suntem în momente destul de dramatice”, a declarat Alexandru Arșinel.

Întrebat când a vorbit ultima oară cu marea actriță, Alexandru Arșinel a răspuns: „De ziua mea. S-a făcut un spectacol la teatru și mi-a transmis un mesaj foarte, foarte frumos. De altfel, mă aveam bine cu Draga, îmi era Dragă draga”.

Referitor la unul dintre momentele memorabile pe care le-a trăit alături de uriașa artistă, Alexandru Arșinel a povestit: „Jucam în Ploșnița, la Național, un spectacol al lui Maiacovski. Era un spectacol de mare montare, de mare succes și aveam două soții, pe care le schimbam cu rândul. Una dintre ele era Draga și aveam un moment din acesta de culcat pe masă, la nuntă. Întotdeauna încercam să o evit, dar câteodată mă mai lăsam pe ea, așa, și striga, nebunule, mă omori, ce faci aici!? O femeie, actriță care marșa la orice pe scenă și care avea și o generozitate extraordinară. Eu jucam prima dată la Național și întotodeauna, la aplauze, mă împingea să merg eu în față, nu și ea. Adică era extrem, extrem de generoasă. Ne iubea foarte mult pe mine și pe Stela. De câte ori ajungeam la Piatra Neamț ne invita la restaurant, la o masă, la o cină. Era un om deosebit”.

Citeşte mai multe despre:   alexandru arșinel  -   draga olteanu matei