Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate ALERTĂ RADIOACTIVĂ la granița cu România! O mare nenorocire se apropie

ALERTĂ RADIOACTIVĂ la granița cu România! O mare nenorocire se apropie

Un articol de: Stirescu.ro - 13 Mar 2019, 12:57

Este stare de alertă aproape de România! Sunt scurgeri radioactive la Uzina Metalurgică a Moldovei de la Râbnița, aflată la 125 de kilometri distanță de Iași.


Emisiile radiaților ar fi peste limitele normale.  „Au venit toți directorii, mulți oameni în costume de protecție chimică și măști. Nivelul de radiație este foarte mare, în unele locuri acesta depășește norma de 300 de ori! Niște voluntari s-au oferit să curețe conducta de gaz contra unei sume de bani.

Cineva spunea că pentru 4 ore de lucru s-au achitat 200 de dolari. Conducerea pretinde că nu s-a întâmplat nimic, pentru a nu provoca agitație „– astfel de mesaje au apărut pe rețelele de socializare începând cu data de 5 martie.


 „Săptămâna trecută, când se încărca metalul în cuptor, senzorii au reacționat la o posibilă amenințare. În mod automat, a fost conectat programul de protecție. La uzina metalurgică funcționează un sistem cu mai multe nivele de protecție și control împotriva introducerii de materiale radioactive pe teritoriu.

În ziua când s-a declanșat senzorul, nivelul radiației din apropierea cuptorului de topire a oțelului a fost depășit cu 3-5 micro Roentgeni pe oră. Cel mai probabil, printre resturile de metal a fost vreun dispozitiv industrial care conține un element radioactiv.

Judecând după nivelul de fond, substanța radioactivă nu era mai mare de 10-20 de grame. Cantitatea exactă nu mai poate fi stabilită, întrucât nu au mai rămas urme”, anunță televiziunea locală transnistreană.


 

Citeşte mai multe despre:   uzina metalurgica a moldovei  -   uzina ribnita