Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate ALERTĂ: Două cutremure au avut loc în urmă cu puțin timp la granițele țării

ALERTĂ: Două cutremure au avut loc în urmă cu puțin timp la granițele țării

Un articol de: Stirescu.ro - 07 Feb 2019, 16:14

Alte două seisme au avut loc astăzi aproape de România, pe lângă cele de ieri, 10 la număr, din Marea Neagră (partea bulgărească, la Burgas).


Cutremurele consecutive au avut loc în Serbia și au avut 2 și 2,5 grade pe scara Richter, la o adâncime de 3 kilometri.
"Adâncimea a fost de 5 kilometri, este o adâncime impusă. În momentul în care nu se poate determina o adâncime pentru cutremur există pentru fiecare zonă seismogenă o statistică în care se arată unde se produc cele mai multe cutremure, 5-7-10 km în funcție de zonă. Atunci când nu se poate determina zona, se alege adâncimea impusă. 


Calculele se vor mai rafina și se va da o adâncime corectă, ulterioară. Toate au avut loc într-un interval de două ore. Este o stare tipică pentru unele zone, dezvoltarea de cutremure sub formă de secvențe seismice. 


Pot avea loc și 50 de cutremure, sunt zone pe glob unde sunt secvențe seismice de ordinul a sute de cutremure, dar de magnitudini mici poate mai mici decât cele de la ora actuală. 


Trebuie luate în calcul din punct de vedere științific, se analizează pentru a se determina ce se întâmplă acolo, sunt importante științific", a declarat seismologul Mihai Diaconescu despre cutremurele din Marea Neagră.

Citeşte mai multe despre:   cutremur  -   cutremur serbia  -   cutremure