Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Din păcate a murit... DOLIU în muzică: Unul dintre cei mai mari cântăreți din România s-a stins din viață. De ce BOALĂ NEMILOASĂ suferea artistul (FOTO, VIDEO)

Din păcate a murit... DOLIU în muzică: Unul dintre cei mai mari cântăreți din România s-a stins din viață. De ce BOALĂ NEMILOASĂ suferea artistul (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Stirescu.ro - 17 Ian 2019, 08:52

Lumea muzicii românești este în doliu după ce Adrian Berinde a murit la vârsta de 61 de ani.

Cântărețul a cedat în lupta împotriva cancerului metastazat pe oase.

Rudele, prietenii, colegii de breaslă printre care Cristi Minculescu și Norbert Kovacs sunt devastați de durere de când au aflat trista veste.

„Fiindcă a iubit atât de mult viața, a lăsat-o să plece… Mulțumim pentru tot frumosul pe care l-ai adus în viețile noastre și pe care, iată, ni-l lași. Adio, prietene! Să-ți fie înalt văzduhul!” este unul dintre mesajele emoționante.

Adrian Berinde s-a născut pe 4 mai 1958 în Oradea. Absolvent al Școlii de Arte Plastice din Cluj, în 1982, el s-a stabilit în Moudon, Elveția, și a lucrat ca pictor liber profesionist. S-a întors în țară în 1990 și de atunci a fost prezent pe scena muzicii românești.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Primul CD s-a numit “Absent” (1995). El a fost urmat de alte șapte albume: “Negru de fum” (1996), “Vertical” (1997), “Captiv în inutil” (2001), “Albaștri după ploi” (2003), “Azil” (2011), “Atât de bine” (2015) și “Arcan” (2017). Trecând peste o grea operație de transplant de ficat, în 2009, Adrian Berinde a susținut sute de concerte de-a lungul anilor. A cântat chiar și pe scena faimosului Cirque du Soleil, în Canada, în cadrul spectacolului Varekai. De asemenea, artistul a fost protagonist al documentarului de lung metraj “Fire Within”, distribuit de către canalul de televiziune Bravo’ în Statele Unite, Canada, Europa și România. În luna mai a anului 2018, nume mari ale muzicii românești, printre care Phoenix, AG Weinberger, Iris, Krypton, Trooper, Kempes, Emeric Imre, Jimi El Laco, Rareș Totu, Adrian Naidin sau Solarra au început să strângă bani pentru a acoperi tratamentul lui Adrian Berinde din Germania.