Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate ADIO, Uber și Taxify! GUVERNUL A DECIS astăzi! Mii de oameni, AFECTAȚI!

ADIO, Uber și Taxify! GUVERNUL A DECIS astăzi! Mii de oameni, AFECTAȚI!

Un articol de: Andrei Ștefan - 29 Mar 2019, 12:10
Foto: Bursa Actualitate

Guvernul României a adoptat, în şedinţa de Guvern de astăzi, o ordonanţă care ar putea duce la întreruperea activităţii a Uber şi Bolt (fostul Taxify)

„Un alt act normativ pe care îl vom adopta a fost definitivat după consultările avute de reprezentanţii guvernului cu patronatele din sectorul transportului rutier. Guvernul este preocupat să asigure toate condiţiile necesare legate şi de control al respectării legalităţii pentru creşterea siguranţei pasagerilor şi pentru un transport de calitate. 

Avem responsabilităţi legate de combaterea pirateriei în acest sector, care se poate face doar printr-o legislaţie clară. Ordonanţa de urgenţă pe care o adoptăm astăzi include modificările necesare stabilite după un proces de consultare publică”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, fără să detalieze modificările din această ordonanţă, citează Adevărul.

Taximetriștii din Capitală au cerut, prin câteva proteste, anumite modificări ale legislaţiei din domeniu, precum modificarea legii taximetriei şi trecerea serviciilor de rent-a-car la Ministerul Transporturilor. 

Cu toate acestea, industria serviciilor alternative de transport a contribuit cu zeci de milioane de euro la economia locală. 

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că autorităţile nu vor să interzică activitatea firmelor precum Uber şi Clever, ci vor ca toată lumea să urmeze acceaşi legislaţie. „Noi nu avem nicio problemă cu Uber şi cu Clever, noi dăm o ordonanţă care să combată pirateria”, a spus acesta.

Citeşte mai multe despre:   guvernul romaniei  -   uber  -   taxify  -   viorica dancila  -   bolt