Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate A MURIT fostul PREȘEDINTE! Informația momentului! România, în doliu

A MURIT fostul PREȘEDINTE! Informația momentului! România, în doliu

Un articol de: Stirescu.ro - 07 Feb 2019, 15:17

Din păcate, fostul președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din Cluj, Traian Mihai Neamțu, a murit! Vestea tristă i-a luat prin surprindere pe cei apropiați.

REPEDE CLICK AICI: LISTA CU ROMÂNII CARE VOR MURI PÂNĂ LA FINALUL ANULUI (VEZI POZELE PÂNĂ LA CAPĂT ȘI VEI ÎNȚELEGE...)

Acesta a fost deținut în închisorile comuniste, fiind considerat copil de chiabur, familia sa fiind  nevoită să suporte cote și impozite exagerate, apoi să evacueze casa și toate anexele gospodărești pentru a fi folosite drept sedii pentru Miliție și Gospodăria Agricolă. 

REPEDE CLICK AICI: LOCURILE BÂNTUITE CARE ÎȚI DAU FIORI DOAR DACĂ LE VEZI! (GALERIE FOTO HORROR)

În anul 1958 începe perioada anilor negri pentru familia Neamțu. Fratele mai mare, Augustin, este arestat în iunie și condamnat la 20 de ani de muncă silnică pentru crimă de uneltire contra ordinii sociale și acte de teroare.

REPEDE CLICK AICI: PROFEȚIILE FĂCUTE DE ARSENIE BOCA, ÎN IMAGINI! VEZI POZELE PÂNĂ LA CAPĂT ȘI VEI ÎNȚELEGE CE SE VA ÎNTÂMPLA ÎN ROMÂNIA!

Traian a fost arestat în iulie și condamnat la 10 ani de muncă silnică pentru aceeași faptă, iar mama lor a fost condamnată pentru tăinuire și favorizare. Tatăl murise între timp, amintește Actual de Cluj.

În iunie 1964 a fost eliberat în urma grațierilor colective. Revenind acasă, dă din nou examen la Facultatea de Medicină din Cluj unde reușește să intre și să parcurgă întregul ciclu universitar, și își ia licența în 1970, și ulterior obține și un doctorat în domeniul psihiatriei.

Este autor a trei cărți de specialitate și a peste 150 de comunicări și studii științifice publicate în țară și străinătate.

Evoluția și rezultatele sale profesionale l-au impus ca medic-șef al Centrului de Sănătate Mintală din Cluj pe care l-a condus vreme de peste trei decenii.