Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate A murit Nelu Ploieșteanu. Era infectat cu COVID-19 și avea plămânii grav afectați

A murit Nelu Ploieșteanu. Era infectat cu COVID-19 și avea plămânii grav afectați

Un articol de: Adela Iacob - 02 Apr 2021, 09:11
foto: captura video Actualitate

Nelu Ploieșteanu a murit vineri dimineață, la vârsta de 70 de ani. Din păcate, a decedat după ce s-a infectat cu coronavirus. Acesta era internat în stare critică, la Secţia ATI Toxicologie de la Spitalul Floreasca, plămânii fiind afectaţi în proporţie de 70%.

Nelu Ploieșteanu a refuzat inițial internarea în spital. Medicii au vrut să îl trimită și la un computer tomograf, însă el a refuzat și a ieșit din spital pe semnătură. Ajuns acasă, seara, starea lui de sănătate s-a agravat, nu mai putea să respire, se sufoca, ajungând din nou la spital.

„Nea Nelu s-a îmbolnăvit la începutul săptămânii, a fost internat 48 de ore şi cred, personal, că făcea parte din categoria bolnavilor "Toma necredinciosul", care neagă acest virus. Şi mie îmi spunea că nu există, este o răceală aşa. Motiv pentru care a plecat pe propria semnătură din spital. Starea lui se agravase, avea nevoie de un CT pentru ca medicii să determine exact cât din plămâni sun afectaţi sau dacă sunt afectaţi, ori nea Nelu a refuzat. A plecat pe semnătură pentru că legislaţia permite acest lucru. A ajuns miercuri seara acasă. Starea lui s-a agravat foarte tare, până când saturaţia de oxigen i-a ajuns la 50%, practic nu mai putea respira. Atunci au chemat ambulanţa şi a fost din nou transportat la spital. Din nefericire, a ajuns intubat într-un timp foarte scurt cu şanse extrem de mici de supravieţuire”, a povestit Mara Bănică.

Marele regret al artistului era că nu mai reușise să ajungă la mormântul băiețelului său, Mihaiță, pentru a aprinde o lumânare.

”Ne spunea că e tare supărat că nu a mai ajuns la mormântul fiului său și îi spunea fiicei, care l-a însoțit la spital, să se ducă să-i aprindă o lumânare, când se va încheia carantina, în Jud. Ilfov”, a dezvăluit un cadru medical din spital, pentru impact.ro.

 

Citeşte mai multe despre:   nelu ploiesteanu  -   a murit  -   covid-19