Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate A MURIT Jean! Vestea care A ÎNTRISTAT România (FOTO)

A MURIT Jean! Vestea care A ÎNTRISTAT România (FOTO)

Un articol de: Stirescu.ro - 23 Ian 2019, 13:56

Jean Chelba s-a stins din viață. Acesta era tatăl lui Alex, fotograful care imortaliza concertul trupei „Goodbye to Gravity” și care a decedat în urma incendiului de la Colectiv.

Bărbatul era o prezență constantă la protestele antiguvernamentale din ultimii ani, amintind mereu de tragedia de la Colectiv.

Se pare că lui Jean Chelba (68 de ani) i s-a făcut rău în timp ce se afla acasă. 

Acesta și-a pierdut fiul în urma incendiului din Colectiv, din 30 octombrie 2015. Alex Chelba avea 33 de ani și a fost unul dintre cei care au ieșit pe propriile picioare din club, cu arsuri de gradul 2 și 3, însă a murit după șapte zile în spital.

El a făcut parte dintre părinţii care au depus, în 2016, o plângere penală la Parchetul instanţei supreme care viza mai multe persoane care erau în Guvern la acea vreme.

„Nu s-a schimbat nimic în trei ani de zile. Eu spun că în săptămâna cât a mai trăit Alexandru care, conform dosarului de autopsie avea 25-27 la sută arsuri, am declarat-o săptămâna minciunii. Pentru alţi părinţi a durat mai mult. Consider responsabili direcţi conducătorii de la acele momente de la Colectiv, începând cu primul ministru şi terminând cu ultimul şef de secţie care n-au fost în stare profesional să acorde un ajutor specializat acestor bolnavi, ordinele haotice care s-au dat la intervenţie care a fost zero”, spunea Jean Chelba, citat de Digi 24.

Citeşte mai multe despre:   Jean Chelba  -   colectiv