Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Familia Regală e în DOLIU! A murit PROPRIETARA Castelului BRAN! Ce se va întâmpla cu CASA lui DRACULA? (FOTO)

Familia Regală e în DOLIU! A murit PROPRIETARA Castelului BRAN! Ce se va întâmpla cu CASA lui DRACULA? (FOTO)

Un articol de: Stirescu.ro - 03 Ian 2019, 08:06

Arhiducesa Elisabeta Sandhofer a Austriei, fiica principesei Ileana și nepoata regelui Ferdinand, a murit la vârsta de 77 de ani.

„Castelul Bran anunţă cu profundă tristeţe despărţirea de Alteţa Sa Imperială şi Regală, Arhiducesa Elisabeth Sandhofer, care a trecut la cele veşnice după o lungă şi grea suferinţă. Prezenţă caldă, discretă şi de un umor fin, a marcat definitiv revenirea la viaţă a Castelului Bran, ieşit din lunga sa noapte comunistă. Se va afla mereu în rugăciunile noastre, împreună cu bunica sa, Regina Maria şi cu mama sa, Principesa Ileana. Dumnezeu să o odihnească în pacea veşnică!”, au anunţat reprezentanţii Castelului Bran, conform ȘtiriMondene.

Castelul Bran a intrat pe deplin în posesia moştenitorior principesei Ileana: arhiducele Dominic de Habsburg, arhiducesa Maria Magdalena Holzhausen şi arhiducesa Elisabeta Sandhofer, din luna iunie a anului 2009. Castelul a fost retrocedat în mai 2006, însă a mai rămas timp de trei ani în administrarea statului român, prin Ministerul Culturii.

Arhiducesa Elisabeth Sandhofer s-a născut în 1942 şi a fost cea mai mică dintre copiii principesei Ileana, mai având încă cinci fraţi. A fost căsătorită cu Dr. Friedrich Josef Sandhofer, cu care a avut patru copii, iar ceremonia fastuoasă a avut loc pe 3 august 1964 la Mondsee, Austria. 

În curtea castelului a fost amenajat un loc special pentru cei care vor să aprindă o lumânare în memoria Arhiducesei.

Citeşte mai multe despre:   castelul bran  -   Elisabeta Sandhofer  -   Arhiducesa  -   nepoata regelui Ferdinand  -   familia regala