Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate 5 Cele mai scumpe seriale ale tuturor timpurilor! Spoiler Alert: cel mai mare buget investit NU a fost pentru Game of Thrones

5 Cele mai scumpe seriale ale tuturor timpurilor! Spoiler Alert: cel mai mare buget investit NU a fost pentru Game of Thrones

Un articol de: Maria Zărnescu - 17 Mar 2020, 21:39
FOTO: Imdb.com Actualitate

Fie că vorbim despre costurile de producție, efectele speciale, onorariile actorilor, costume sau chiria pentru locurile în care se filmează anumite seriale, bugetele lor ajung uneori să îi coste sume absolut impresionante, chiar și pentru un singur episod.

Cei mai mulți dintre noi urmărim din confortul propriei locuințe, la laptop sau TV serialele preferate. Uneori ne cuceresc personajele excepționale, alte ori ne seduc instant poveștile de dragoste sau ne lăsăm purtați pentru cel puțin 40 de minute în lumi total diferite, mulțumită efectelor speciale.

Pentru toate acestea însă, studiourile investesc sume uriașe, iar uneori efortul depus atât de actori cât și de echipele din spatele camerelor se vede în premiile pe care un serial le câștigă și în numărul mare de fani care așteaptă cu sufletul la gură următorul episod.

Toate acestea au însă un cos, iar studioruile sunt conștiente că pentru a face bani dintr-o producție, în prezent, trebuie să ivestească bine în acel format. Potrivit Cinemablend.com, acestea sunt serialele cu cel mai mare buget de producție, pentru un singur episod:

Rome – HBO / BBC

Bugetul de producție, pentru un singur episod este de 10 milioane de dolari. Serialul aduce în fața telespectatorilor povestea lui Julius Cezar în timpul Marelui Război Civil Roman. Costumele, designul complicat al decorului și distribuția au fost cheltuieli care au depășit bugetul celor de la HBO și de la BBC. Acesta ar fi și motivul pentru care serialul Rome s-a încheiat cu două sezoane.

Game of Thrones

Este unul dintre cele mai urmărite seriale din toate timpurile, iar dacă te-ai uita și preț de câteva minute la efectele speciale, costume și calitatea producției, ți-ai putea da seama că bugetul a fost unul impresionant.

Pentru producția serialului „Urzeala Tronurilor” au fost necesare nici mai mult și nici mai puțin de 10 milioane de dolari pentru un singur episod.

Friends – NBC

Deși efectele speciale au lipsit din Friends, și este un serial care s-a încheiat în 2004, producătorii au fost nevoiți să investească 10 milioane de dolari, pentru un singur episod, la acea vreme.

Poate că nu a fost una dintre poveștile SF din zilele noastre, dar distribuția a fost cât se poate de costisitoare. Având în vedere că povestea avea 6 personaje principale și fiecare și-a renegociat contractul și onorariul pe măsură ce sezoanele continuau și bugetul pentru Friends a crescut într-un mod greu de neglijat.

ER – NBC

Drama „Spitalul de Urgență” a început difuzarea în 1994 și a continuat până în 2009, iar pentru un singur episod cei de la NBC au cheltuit 13 milioane de dolari.

Inițial bugetul a părut unul prietenos, de 2 milioane de dolari, însă pe măsură ce filmările au continuat, onorariile actorilor au crescut, iar costurile de producție la fel.

The Crown – Netflix

Cel mai scump serial de până acum vine de la Netflix și este vorba despre The Crown. Bugetul de producție al serialului ce prezintă viața Familiei Regale din Mare Britanie este de 130 de milioane de doalri pentru un sezon.

The Crown a obținut și numeroase premii până în prezent, atât pentru producție cât și pentru prestația actorilor ce fac parte din distrbuție, dar și pentru costume. Printre ele se numără: Globul de Aur pentru cel mai bun serial de televiziune – dramă (2017), Globul de aur pentru cea mai bună actriță – în 2017 statueta a mers către Claire Foy, iar în 2020 către Olivia Colman.