Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate ÎMBRÂNCELI și ÎNJURĂTURI în prima zi de pelerinaj la Cuvioasa Parascheva! Peste 17.000 de oameni S-AU ÎNGRĂMĂDIT la raclă

ÎMBRÂNCELI și ÎNJURĂTURI în prima zi de pelerinaj la Cuvioasa Parascheva! Peste 17.000 de oameni S-AU ÎNGRĂMĂDIT la raclă

Un articol de: Andrei Ștefan - 12 Oct 2019, 12:38

A început pelerinajul de hramul Sfintei Parascheva!

S-A TERMINAT! OANA LIS A DAT VESTEA TRISTĂ! BIETUL VIOREL! INCREDIBIL CE S-A ÎNTÂMPLAT CU INIMA VEDETEI

Vineri, peste 17.000 de persoane din toate colţurile ţării, veniți cu mașinile personale, trenuri sau autocare, au aşteptat să treacă pe lângă racla cu moaştele Sfintei Cuvioase, scoase pe esplanada din faţa Catedralei Mitropolitane.

Coada a ajuns și la lungimea de trei kilometri, un lanț uman formându-se pe străzile care coborau dinspre Mitropolie către Bahlui. 

Restricţii majore în trafic au fos timpuse, trenurile care vin spre Iași sau pleacă de aici au fost suplimentate, până pe 17 octombrie, iar aproape toate hotelurile din oraș sunt ocupate.

CUTREMUR LA PRO TV! ANDREEA ESCA A FĂCUT ANUNŢUL ÎN LACRIMI! SCENE IREALE LA GINECOLOG! (GALERIE FOTO)

Reprezentanții Mitropoliei au montat anul acesta șase ecrane mari, de-a lungul traseului. Pe ecrane au rulat cuvinte de învățătură ale unor ierarhi, mărturii ale pelerinilor care s-au închinat, în ultimii ani, la moaștele Sfintei Parascheva, dar și imagini generale surprinse în jurul Ansamblului Mitropolitan.

Evenimentul religios nu a fost lipsit de incidente. De vineri dimineaţă, echipajele medicale au fost în permanenţă prezente alături de pelerini. Peste 50 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar trei persoane au ajuns la spital.

ŞOC ÎN TELEVIZIUNE! IMAGINI BOMBĂ CU BURSUCU’ ŞI CARMEN HARRA! TEO TRANDAF I-A PRINS ÎN FAPT

În fiecare an, pe data de 14 octombrie, Biserica Ortodoxă o prăznuiește pe Sfânta Parascheva. Este cinstită în Moldova, deoarece de peste 350 de ani moaștele ei se găsesc la Iași. Anul trecut, peste 150.000 de oameni au fost la Iași să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Citeşte mai multe despre:   sfanta parascheva  -   iasi