Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Postul Antena 1, amendă-record de la CNA! Telenovela „Vulpița” i-a costat mai mult decât s-ar fi așteptat

Postul Antena 1, amendă-record de la CNA! Telenovela „Vulpița” i-a costat mai mult decât s-ar fi așteptat

Un articol de: Adela Iacob - 18 Feb 2020, 18:20

Telenovela „Vulpița” i-a costat scump pe cei de la Antena 1. Postul de televiziune a fost amendat de CNA cu 100.000 de lei.

Faptele pentru care se face vinovată emisiunea „Acces direct” sunt încălcarea articolelor privind protecția minorilor și încălcarea articolului care spune că „nu orice interes al publicului trebuie satisfăcut”, scrie paginademedia.ro.

„Este o degradare extraordinară pentru ce înseamnă televiziune. (...) De o lună de zile exploatați chestia asta. S-a vorbit despre chestiuni grave, despre abandon, despre prostituție, despre amantlâc. Înțeleg nevoia de audiență, dar nu poți depăși chiar orice limită.”, a declarat Dorina Rusu, membru CNA, după ce membrii au urmărit mai multe fragmente din emisiunea în cauză.

Norina Ionescu, reprezentantul juridic al Antenei Group a ținut să apere postul în ceea ce privește situația de față.

„Întrebarea care rămâne este dacă acest subiect trebuie închis de tot sau dacă se mută la o altă oră și el va putea fi discutat pe televizor? Pentru că este clar o poveste de viață reală”, i-a întrebat Norina Ionescu pe membrii CNA. Aceasta a adăugat că pe imaginile vizionate de cei de la CNA nu se văd și momentele în care „Acces Direct” i-a ajutat pe Veronica și Viorel Stegaru.

 „Din ce am văzut, Vulpița nu pare exploatată. Li s-a oferit locuri de muncă. Viorel urmează să fie angajat la o spălătorie din București. Vulpița, poate o să râdeți, dar Axinte de la Vacanța Mare vrea să o ia cu un contract în trupa sa umoristică. I s-a mai oferit o posibilitate, la un atelier de vestimentație, pentru că înțeleg că se pricepe la croitorie.”

Cazul a ajuns în atenția CNA după ce au fost trimise tot felul de reclamații pentru zeci de ediții ale emisiune. Telespectatorii acuză „Acces Direct” că își bat joc de invitați și că au ajuns să-i promoveze drept modele demne de urmat.

Serialul „Vulpița” rulează de mai mult de o lună, iar oamenii par a se fi săturat și au format o tabără care să se situeze împotriva emisiunii și a cazului care este prezentat seară de seară.